Porto - Beşiktaş - 13 Eylül 2017

Ülkemizin Şampiyonlar Ligi'ndeki tek temsilcisi Beşiktaş ilk mücadelesine 13 Eylül 2017'de Porto karşısında çıkacak. Şampiyonlar Ligi G Grubunda bulunan temsilcimiz daha önce bir defa Şampiyonlar Ligi bir defa da Avrupa Liginde karşılaştığı rakibine karşı galibiyeti bulunmuyor. Kara Kartal hem gruba puan yada puanlarla başlamak hemde şeytanın bacağını kırmak için sahaya çıkacak. Estadio Dragao'da TSİ 21:45'te başlayacak olan karşılaşmayı İngiltere Futbol Federasyonu'ndan Anthony Taylor yönetecek. Maçı Tivibu Spor 2 naklen yayınlayacak.
12.09.2017 Ozgur
Talisca'yla 3. dakikada öne geçmiştik, ama 21. dakikada Tosiç kendi kalemize gol atarak beraberliğe yol açtı:(
13.09.2017 Geni
28. Dakikada Cenk Tosun fena çaktı.

1-2 Beşiktaşımız önde
13.09.2017 Geni
Maç bitmeden yazımı yazayım istedim. Aslında maç bitti ama sürenin tamamlanması bekleniyor. Beşiktaş bu maçta hani bir klişe vardır ya haddini bilerek oynadı diye aynen öyle oynadı. Hatta ilk yarıda beklediğinden fazla topa sahip olan Kara Kartal Talisca ve Cenk Tosun'un golleriye ilk yarıyı 2 - 1 önde kapattı. Porto Ceza sahasına girdiği ender pozisyonlarda orta tercihlerini hep yerden kullanınca Pepe ve Tosic için bu topları uzaklaştırmak çok sorun olmadı. İkinci yarıda topu rakibine bırakıp kontra ataklarla etkili olmaya çalışan temsilcimiz bu taktiğin meyvesini 86. dakikada Babeli'in golüyle aldı. Porto maçı tek pozisyonla tamalayacak gibi görünüyor. O pozisyonda Fabri başarılıydı. Maç boyu mükemmele yakın bir defans yapan Beşiktaş'ta Pepe müthiş oynadı ve Porto'ya hiç pozisyon vermedi. Beşiktaş böylece hiçbir Türk takımının yenemediği Porto'yu hemde Estadio Dragao'da yendi. Tebrikler Beşiktaş.
13.09.2017 Ozgur
Beşiktaş Şampiyonlar ligine kaldığı yerden devam ediyor.

Bu akşam, hem taktik hem teknik olarak nasıl oynaması gerekiyorsa öyle oynadı. Sanki maç, tarafsız sahada oynanan final maçı gibiydi.Çok
zevkli bir karşılaşmaydı. Bir Fenerbahçeli olarak , Beşiktaş'ı ve Beşiktaşlı taraftarları tebrik ediyorum.

13.09.2017 Boncukbekir
86. dakikada Babel Beşiktaş'ı 1-3 öne geçiren golü attı ve maçı fiilen bitirdi. Porto'yu deplasmanda 1-3 yenen temsilcimiz göğsümüzü kabarttı.
14.09.2017 Geni
1
Beşiktaş grubun favorilerinden biri olarak gösterilen Porto'yu hem de deplasmanda yenerek şampiyonlar ligine süper bir başlangıç yaptı. Ayrıca Porto'yu yenen ilk Türk takımı oldu.

Beşiktaş futbol takımı, diri ve motive idi, özellikle ilk yarıda Avrupai bir futbol oynadı. İkinci yarıda bir 15-20 dakika fazla baskı yedi ama defansif anlamda iyi işler yaparak bu baskıyı gol yemeden atlattı. Bütün takım iyiydi ve bence herkes (teknik direktör Şenol Güneş dahil) görevini başarılı bir biçimde yerine getirdi. Birkaç oyuncudan özel olarak bahsedecek olursak; hücum da Cenk ekstra işler yaptı, defansta Pepe tecrübesini konuşturdu ve liderliğini gösterdi, Fabri kritik kurtarışlar yaparak maçın kırılmasına müsaade etmedi. Maçın özel ve güzel anlarından biri de, Quaresma'nın oyundan çıkarken Porto seyircisi tarafından alkışlanmasıydı.

Beşiktaş böyle oynaya devam ederse (tabii eksikliklerini de azaltarak), Avrupa'da ve Türkiye'de önü açık diye düşünüyorum. Tekrar tebrikler Beşiktaşımıza.
14.09.2017 risotto
1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın