Postacı (Film)

Kemal Sunal, toplumsal gerçeklere ayna tutan bir güldürüyle bu kez postacı olarak karşımızda. Fatma Girik, Erdal Özyağcılar, İhsan Yüce filmde Kemal Sunal'a eşlik ediyorlar. 1984 yapımı filmin yönetmen Memduh Ün.

Erdal Özyağcılar Almancı enişte rolünün hakkını veriyor. Sevtap'ın gönlü, Postacı Adem'dedir. Almanya'da yaşayan Latif Abisi bu evliliğe razı değildir. Postacı Adem (Kemal Sunal), Latif'le girdiği rekabetten, Sevtap (Fatma Girik) ile evlenerek galip çıkıyor.

Dönemin toplumsal yapısı yerinde bir analizle, belgesel niteliğinde bir gülmece senaryosu ile beyaz perdeye yansıtılmış. Toplumun postacıdan beklentileri, mektubun ve telgrafın toplumdaki özel yeri, Almanya'da hayat mücadelesi veren işçi ve ailesi, çocukları Alman kültürü ile Türk kültürü arasına sıkışmış Türk işçi (Latif), erkek çocuğun (Latif) ve kız çocuğun(Sevtap) aile içindeki rolleri gerçeğe çok uygun olarak sahnelenmiş. Postacı Adem'in askerdeki oğlundan gelen mektubu teslim ettiği teyzemizin postacıdan mektubu okumasını rica etmesi, o dönemin duygularını yaşayanların gözlerini dolduracak cinsten. Latif'in gönderdiği telgrafta kardeşimin Adem'le evlenmesini istemiyorum demesine, Adem ve Sevtap'ın anında ortak çözüm bulup, Sevtap'ın babasına bunu okurken abisi evliliğe çok sevinmiş gibi okuması dahiyane.

12.04.2020 Geni
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın