Prof. Dr. Şükrü Kızılot

1958 yılında Çorum'da dünyaya geldi. Yoksul bir çocukluğu oldu. Çocuk sayılacak yaşlarda kendi geçimini sağlamak zorunda kaldı. Üniversite dönemine geldiğinde ODTÜ İşletme bölümünü kazandı ama maddi yetersizlikler ve destek bulamaması sebebiyle bu bölümde eğitim alamadı.

Maliye Bakanlığı'nın memur alımı için açtığı sınava giren Şükrü Kızılot bu sınavda başarılı oldu ve Kırıkkale Vergi Dairesi'nde işe başladı. O dönemde Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ne kaydoldu.

Maliye Bakanlığı'nda çalıştığı dönemde çeşitli yazılar yazmaya başladı. Hazırladığı yazılar mali müşavirlerin ilgisini çekince, bu konular üzerine kitaplar yayınlamaya başladı. Yaşamı boyunca pek çok kitap yayınladı.

1989 yılından itibaren süreli yayınlarda yazılar yazmaya başladı. 1995 yılından başlayarak Sabah Gazetesi'nde yayınlanan yazılarıyla birlikte ulusal gazetelerde kendisine yer buldu.

Çeşitli üniversitelerde akademik çalışmalar yaptı. Son olarak Gazi Üniversitesi İktisadi Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev yapan Şükrü Kızılot, buradan 2012 yılında emekli oldu.

Mesleki yaşamı boyunca pek çok önemli görevde bulundu. Petkim yönetim kurulu üyeliği, dönemin maliye bakanı Adnan Kahveci'nin danışmanlığı bu görevlerden bazılarıdır.

Ankara'da Güven Hastanesi'nde tedavi görürken 22 Ağustos 2017 günü aramızdan ayrıldı.
23.08.2017 Geni
1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın