Restaurant

Türkçesi restoran olan restaurant ın kelime anlamı aşevi, yemek yenen yer demektir. Lokantalardan farklı olarak alkollü içecek de bulabileceğiniz mekanlardır.
Sırf isim yaptı diye dolup taşan bir restaurant hakkında yazmak istiyorum. İzmir kordonda ilk açıldığı dönemde gittiğimde hizmet kaliteleri ve damak tadıyla benim için nezih ve gidilebilir bulduğum bir yerdi. Hizmetleri gerçekten kaliteliydi ve memnun olarak ayrılmıştım. Uzun süredir de gitmediğim bir yer. Eşimin doğum günü için rezervasyon yaptırdım geçtiğimiz Cumartesi akşamı. Aslında ben şahsen balık yemekten keyif alıyorum fakat eşim et yemeklerini sevdiği ve doğum günü olduğu için ona uygun bir yer olmasını tercih ettim.
Retauranta girdiğimizde bizi karşılayacak kimse yoktu bir süre beklemek zorunda kaldık. Sonrasında gelen kişideki tepki de geç kaldınız diye bize hesap sormak olduk. (Rezervasyon 20:30 daydı ve gittiğimizde saat 20:35 di)
Daha önce gittiğimdeki oturma planı içerideki masa düzeni tamamen değişmişti. İçerisi tıka basa doluydu. Masalar, dip dibeydi ve çok ciddi bir gürültü vardı.
Bizi iki kişilik bir masaya oturttular. Yemek masasının üzerinde yarısı yenmiş çiğ köfte pis bir küllük, kirli çatal kaşıklar.
Garson geldi. Önümüzdeki çorba kaselerini aldı ve gitti.
Masadaki o çer çöp toplanmadan, ne yiyeceğimiz sorulmadan, menü verilmeden, çorba içip içmeyeceğimiz, yada hangi çorbayı içeceğimiz sorulmadan garson elinde 2 kase çorbayla geldi ve o çorbaları o pis masaya bıraktı ve gitti.
Biz de tabiyki o restauranttan çıktık ve Kıbrıs Şehitleri nde bir çöp-şişçiye girdik.
Biz o restaurantta o isim yapmış meşhur tavacıda yemek yemiş olsaydık o kötü hizmet karşılığında bizden ciddi bir para alacaklardı.
Çöp-şiş yediğimiz yerde o meşhur tavacıya vereceğimiz paranın 4 te 1 parasını verdik. Hizmet, alaka 10 üzerinden 9 alırdı. Lezzet ise 10 üzerinden 10.
Yemek yiyorsam keyifle ağız tadıyla, lezzetle ve iyi hizmetle yemek isterim. Hem dünya parası alacaksınız hem Kemeraltı kalabalığında gürültü patırdı pisliğin içinde insanlara yemek yedireceksiniz. Yazık.
Sırf isim yaptı diye , oradan bildirim yapıp iki poz çekecek diye böyle kötü hizmet veren bir yeri doldurup taşıranlara da şaşmıyor değilim.
Kalite isimde değil, lezzet ve hizmettedir.

04.06.2018 Aeden
4 1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın