Rus

Haritaya baktığınızda bu ne olum dünyanın yarısını almışlar dediğimiz millet. Bizim Türk erkeklerinin topraklarını kutsal saydığı memleket. Bazı insanlarınsa Slavik toplumların artık dağılmış olduğunu, Rusyanın başka ve Ukraynanın başka olduğunu kestiremediği, internetten gördüğü kadın fotoğrafları ile olum Rus kadınları ( kibarca yazıyorum ) çok güzel dediği yer. ( Bir sürü Slavik toplum var ama ben ikisinden bahsettim örnekleme için ) Neyse, bölgesel karakterlerinden, balkan toplumlarından oluşundan, Slavik ülkelerin genel yapısından kaynaklanan problemlerin olduğu bir memleket. Şahsi gezilerimde buralarda yaptığım gözlemler sonucu halkın ekonomik durumunun bir hayli kötü olduğunu ve dolayısı ile gece hayatına bir hayli önem verildiğini gördüm. Dikkat ederseniz bu tarz ülkelerde gece hayatı, alkol, kumar gibi aktiviteler, popülaritesi yüksek yerler olarak görülüyor. Bence nedeni insanların fakirliğini unutma çabası.

Diğer dikkatimi çeken nokta, deli sürücüleri olması. Bindiğim taksilerin hepsinde nefesimi tutmuşum, inerken farkına vardım.

Şahsen ben yapacak çok şeyler bulamadım Novorossiysk'te bara gitmek, Odessa'da bara gidip atla sokaklarda atla gezmek dışında. Her şey bara gitmek üzerine kurulmuş gibi sanki. Kominizmin kalan kokusunu havadan alabildim sanki. En çok hoşuma giden kısım bu olmuştu.

Tabii bizim bu bölgelerde turist olduğumuzu düşünerek yazıyorum. Elbette ki oralarda yaşayan insanlardan çok daha anlamlı detaylı bilgiler edinebiliriz. Benim kısa gezilerimde edindiğim küçük fikirlerimi paylaşmak istedim sadece.

Bölgede bulunduğum yerler;

Ilyichevsk (Ukrayna), Novorossiysk (Rusya), Mariupol(Ukrayna), Berdyansk (Umrayna), Odessa (Ukrayna), Yuzhne (Ukrayna), Tuapse (Rusya), Constanta(Romanya), Sevastopol (Ukrayna), Kerch (Rusya),
14.08.2017 Jax
3 1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın