Sadece kadınların sahip olduğu garip ve benzersiz nitelikler

Erkekler Mars kökenli iken kadınlar Venüs diyorlar. Bunda belki bir gerçeklik payı olabilir. Neden mi? Çünkü sadece kadınlarda bulunan bir kaç özellik aklımızda bu soruyu uyandırıyor.

- Kadınlar daha esnek;

Kadınların kasları ve eklemleri erkeklere göre daha esnek ve daha uyarlanabilir. Bu da onları karşı cinsten bir hayli farklı kılıyor.
Diğer bir taraftan ise bu özellikleri ufak kas zorlanmalarında veya az fazla bir yüklenmede kas zedelenmelerine ve cilt kırışıklıklarına neden oluyor.

- Kadınlar daha uzun yaşıyor;

Kadınların bağışıklık sistemleri, iç veya dış tehditlere karşı erkeklere nazaran daha iyi savaşıyor aynı zamanda hücreleri erkeklere nazaran daha yavaş yaşlandığından, hücreler daha efektif çalışmakta. Kadınların erkeklerden daha uzun yaşamasının sebebi ve erkeklere oranla daha az hastalanmasının sebebi olarak bu öne sürülüyor.

- Kadınlar erkeklere oranla daha yalnız;

Kadınların dünya genelinde erkeklerden sayıca üstün olduklarını biliyoruz. Lakin işlevsel olarak erkekler daha üstün gözüküyor. Bunun nedeni ise kadınlar gelişmiş ülkelerde dahil olmak üzere, genelde evdeler, küçük çevrede arkadaşlık yapıyorlar, çocukla ilgileniyorlar. Diğer tarafta erkekler iş, seyahatler ve iş bağlantıları ile daha sosyal kalıyorlar. Sonuç, kadınlar teoride çok sosyal, o alışveriş merkezi senin bu benim gibi gözükselerde, iş gücünden kaynaklanan sosyallik ile erkekler daha grupsal hareket ediyorlar.

Tabii kadınların sayıca üstün olmasıda her yerde geçerli değil. Örnek olarak yapay yöntemler ile doğum sürecinde bir takım uygulamalar yapılarak erkek çocuk sahibi olmaya çalışan ülkeler arasında "Birleşik Arap Emirlikleri" var ( ne bekliyordunuz tabii ki de araplar ). Burada ki sayımlara göre 213 adet erkeğe 100 adet kadın düşüyor. Bu kafayla yakında ne yapacaklar acaba :)

- Erkeklerden çıkan koku kadınları positif etkiliyor;

Bir diğer araştırmaya bağlı açıklamaya göre erkeklerden doğal yollar ile yayılan kokular ki belirtmekte fayda var "erkeklerin almadığı bir kokudan bahsediyoruz", kadınların rahatladığı, anksiyeteden kurtulduğu ve hormonlarının aktif olarak harekete geçtiği anlatılıyor.

- Doğal yollar ile kadınlar 40 adet kadar doğum yapabilir;

Genetik geçmişine bağlı olarak kadınların düzinelerce doğum yapabileceğini biliyoruz. Konunun rekoru, 18. Yüzyılda 69 adet doğum yapan " 16 ikiz, 7 üçüz, 4 dördüz" bir Rus hanım tarafından tutulmakta.

Belirtmekte fayda varki günümüzde ortala 1-2.

- Kadınların parmak izleri erkeklerinki ile %99 oranında değişiklik gösteriyor;

Kadınların ciltleri erkeklerinkine oranla 2 kat daha fazla amino asit bulundurmakta ve doğrudan parmaklara etki etmekte. Bu nedenledir ki bilim insanları sadece parmak izine bakarak kişinin kadın mı yoksa erkek mi olduğunu söyleyebilir.

- Emzirmek süper güç veriyor;

Olayla beraber hormonlar doğal olmayan bir şekilde üremeye ve çalışmaya başlıyor, buda beyni ve vücudu etkiliyor. Buda kadınların, daha az anksiyetik hissetmesine, daha cesur olmasına, sıradan şeylerden daha çok haz almasına, empatik olmasına ve hatta neredeyse başkalarının aklını okumasına, sesleri ve renkleri daha iyi ayırmasına neden oluyor.

- Hormonsal tedaviler kadınların kokusunu değiştiriyor ve erkekler tarafından daha az çekici hale getiriyor;

Hormon tedavileri vücudun hormon dengesini bozmakta. Bununla beraber kadının kokusu değişerek çocuk vermeye hazır olmadığını anlatıyor ve erkek beyni kadının daha az çekici olduğu kanısına varıyor. Enteresan değil mi?

- Kadınların hafızaları daha iyi;

Erkeklerde bulunmayan bir şekilde kadınların beyni değişik alanları kullanarak bilgiyi daha iyi saklamada ustalaşmış.

- Hamile kadınlarda artı bir organ çıkıyor;

Bebek için kadın vücudu yeni bir organ üretiyor. Plasenta. Fetüs için üreyen bu organ hamileliğin sonra ki evrelerinde de bebek için orada bulunuyor, gerekli hormon dengesine katkıda bulunuyor ve bebeğin doğumuyla beraber hemen arkasından vücudu terkediyor.

- Kadın beyni kendini hormonlara göre her zaman yeniden düzenleyebilir ve hatta yeniden karakteri şekillendirebilir;

Beynin duygularla ilgili bir bölümü östrojen hormon seviyesi ile beraber hafıza, dikkat ve davranışlarda sürekli değişiklikler gösterebiliyor. Sonuç olarak karakter ve hatta davranışlar bu dönemlerde köklü değişiklikler gösterebiliyor.

14.08.2017 Jax
1 3
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın