Simon Kjaer

Danimarkalı, başarılı savunma oyuncusu. 26 Mart 1989'da dünyaya gelen Kjaer, Danimarka Milli Takımı ve Fenerbahçe futbol takımı savunmasının belkemiğiydi.

Futbola Midtjylland'da başlayan Kjaer, sırasıyla Palermo, Wolfsburg, Roma ve Lille'de forma giydikten sonra 2015 yılında Fenerbahçe'ye transfer oldu.

Fenerbajçe'de Uche - Högh ikilisinden sonra uzun yıllardır yaşanan savunma problemine Liverpool'dan transfer edilen Martin Skrtel ile birlikte ortaya koyduğu performansla nokta koydu. Avrupa'nın dev kulüplerinin radarına girdi.

Fenerbahçe'nin Uefa ile yapmak zorunda kaldığı financial fair play anlaşması sebebiyle ihtiyaç duyduğu nakiti elde etme amacı sebebiyle satıs listesine kondu. Başka bir takıma transfer olacağını belli eden sinyal Avrupa Ligi eleme turunda Sturm Graz (bkz: Sturm Graz - Fenerbahçe - 27 Temmuz 2017) karşılaşmasında oynatılmaması oldu.

31 Temmuz 2017'de geç vakit yapılan bir açıklama ile İspanya'nın Sevilla takımına transfer olduğu, yapılacak sağlık kontrolünde bir problem olmaması durumunda resmi sözleşmenin imzalanacağı bildirildi. Kulislerde, bonservis bedelinin 13 milyon Euro civarında olduğu konuşuluyor.
01.08.2017 Geni
1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın