Sirke

Elma, üzüm gibi asitli meyvelerden sirke bakterileri yardımıyla üretilen bir çeşit sostur. Tadı ekşi, kokusu nahoş olup genellikle salatalarda kullanılır.

Üzüm sirkesi, elma sirkesine göre çok daha asitlidir. Kireç sökücü ve temizleyici özelliğiyle lavabo ve banyo temizliğinde kullanıldığında kimyasal temizleyicilerden çok daha iyi sonuç verir. Üstelik sağlık açısından olumsuz bir etkisi yoktur.

Çamaşır makinelerinde pahalı kireç önleyiciler kullanmak yerine 6 ayda bir üzüm sirkesi ve limon tuzu ikilisini kullanarak kireçten arındırabilirsiniz. 1 Litre sirke ile 200 gr limon tuzunu makinenin içine koyup, en yüksek sıcaklıkta ayarlayıp çalıştırın.

Aynı zamanda mikrop öldürücü etkisi vardır, zor durumlarda küçük yaralar veya arı sokması durumunda elma sirkesini kullanabilirsiniz. Bitmeyen bir kepek sorununuz varsa, beşe bir oranında ılık su / elma sirkesi karışımı ile saçlarınızı yıkayıp bir süre bekledikten sonra durulayın. Daha sonra normal şampuanınız ile sirkenin kokusunun gitmesini sağlayabilirsiniz.

02.08.2017 huso
3
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın