Sizi daha az çekici gösteren hareketler

Günlük hayatımızda birçoğumuz genel davranışlarımızı sergiliyoruz. Tabii ki bu demek değil ki iletişimde çok kötüyüz. Çevremizde öyle insanlar var ki hiç bir çaba sarfetmeden çok ilgi çekici, enteresan ve sosyal olabiliyorlar.

Eğer bu insanlardan biri değilseniz bu yazıyı okumanızda fayda var. Buyrun, sizi daha az ilginç ve daha az çekici gösteren hareketler;

- Özgüvensiz bir biçimde diğer insanlara kendinizi tanıtmanız:
Bu hareketle diğer insanlara, onlarla ilgilenmediğiniz veya onların sizinle ilgilenmesinin umrunuzda olmadığı mesajını yansıtıyorsunuz. Nitekim bu da sizi daha az çekici yapıyor.

- Yanınızda bulunan bir kişiyi tanıtmamanız:
Bu hareket, yanınızdaki kişiden utandığınızı, yanınızdaki kişinin sizden utandığını ya da karşınızdaki kişinin sizden utandığı mesajını veriyor. Basitçe, yanımdaki arkadaşım "X kişisi" diye tanıtarak durumun iticiliğinden kurtulabilirsiniz.

- Kişilerin isimlerini unutmak:
Bu davranış ile, kişilere yeteri kadar önem vermediğiniz ya da anlık önem verdiğiniz, başka bir yandan ise sadece işinizi görmek için yanlarında bulunduğunuz ve aslında hiç bir önemleri olmadığı mesajını yansıtıyorsunuz.

- Sadece sizin ilginizi çeken başlıklar ve konular ile çok ısrarcı bir şekilde karşı tarafı sıkıcı bir konunun içine çekmeye çalışmak:
Karşınızda ki kişinin hiç ilgisini çekmeyen bir konuyu defalarca anlatmaya çalışarak ve üzerlerinde çok durarak gerçekten çok sıkıcı bir izlenim yaratıyorsunuz.

- Sadece kendinizden bahsetmek:
Sosyal ortamlarda insanlara sadece kendinizden bahsettiğinizde işlerin ne kadar kötü gittiğini farketmişsinizdir. Bu, diğer kişilere sıkıcı geldiği gibi sadece kendinize önem verdiğiniz ve başka insanları yok saydığınız mesajını vermekte.

- Ortamda bulunmayan kişiler hakkında kötü konuşmak:
O anda sizinle beraber olmayan biri hakkında kötü cümleler kurmak, ortamda olan kişilerin sizin hakkınızda negatif düşüncelere sahip olmasına yol açacaktır.

- Çok sessiz ve kendinden emin olmadan konuşmak:
Diğer insanların sizi duymakta zorlanacağı şekilde ve güvensizce konuşmak kişilerin sizden uzaklaşması sonucunu doğuracaktır.

- Size yöneltilen sorulara çok kısa cevaplar ile karşılık vermeniz:
Bu davranışınız ile çok utangaç olduğunuz veya karşınızdaki ile hiç konuşmak istemediğiniz izlenimini yaratıyorsunuz.

- Çok şikayetçi olmak:
Şikayetçi bir karaktere sahip olmak etrafınızda doğal olarak insanların azalmasına yol açacaktır. Diğer insanlar etrafta bulunan şikayetçi insanlar olduğunda rahatsız olacak ve haliyle uzaklaşma eylemi göstereceklerdir.

- Sözünüzü tutmamak ya da sürekli bahsettiğiniz prensiplerinizi bozmak:
Bu tarz bir davranış ile insanlara güvenilemeyecek biri olduğunuzu ispatlamak ile beraber, insanlar sizden, sürekli bahsedip hiç yapamadığınız biri olduğunuzdan uzaklaşacaklardır.
16.08.2017 Jax
3
Yazı üçüncü satırda bitti benim için acaba ne yazıyor?
16.08.2017 Ozgur
1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın