Tabağına yiyeceğin kadar yemek almak

Özellikle açık büfe seçenekleri arttıkça insanlarda gözlediğim hayret verici davranışlardan bir tanesi, tabaklarını saçma sapan doldurup sonra da onun yarısını masada bırakmaları ya da çöpe dökmeleri.

Ya arkadaş İran'ın nükleer program görüşmelerinden, Kuzey Kore'den ya da bir rehine krizinden bahsetmiyoruz. Bakarsın, tabağına iki üç parça bir şey alırsın. Onu bitirirsin. Tekrar kalkarsın, bir tur atarsın, iki üç parça daha alırsın, devam edersin. İşin tuhafı, böyle yapmak aslında yemek temposu açısından da çok iyi, çünkü biliyoruz ki hızlı yemek zaten bir problem. Tabağına ufak ufak alıp bitirdikçe eklemek, hızlı yemeye de engel olur, aralarda molalar almış olursunuz, hem de israfa yol açmazsınız.
03.11.2017 dombili
2
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın