Toplu Taşıma Araçları

Toplu Taşıma ; bir şehirde yaşayan insanların ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla çok sayıda insanı alabilen büyük araçlarla karşılanmasını sağlayan ulaşım sistemidir.
Uçak, Otobüs, Minübüs, Tren, Metro vb.
Tabi ben burada toplu taşıma aracı nedir ne değildir onu değil toplu taşıma aracında insanlar nasıl olmalıdır konusunda bir şeyler paylaşmak istiyorum.
Toplu taşıma araçlarında;
- Yüksek sesle müzik dinlenmez. Çünkü kimse sizin sevdiğiniz müzik türünü sevmek zorunda değil, dinlemek zorunda hiç değil.
- Yüksek sesle konuşulmaz. Çünkü kimseyi yüksek ses tonunuzla rahatsız etme hakkınız yoktur, bu hakkı da kendinizde görüyor olamazsınız.
- Telefonda veya yanınızda bir arkadaşınızla uzun süreli sohbetler edilmez. Çünkü kimse sizin iş yerinizdeki X hanımı saatlerce çekiştirmenizi dinlemek zorunda değil.
Hiç tanımadığı halde yanında oturan insana kocasıyla kavgasını anlatan hanımlar. Yapmayın lütfen teyzecim sen bütün gün günlerde gezerken insanlar çalışıyor bilmem anlatabildim mi :)
Boş olan bir dünya yer varken insanların üzerine yaslanıp bütün yolculuğu karşısındakine eziyet ederek geçirenler de var tabi.
Sigara içer içmez ağzındaki dumanıyla ve iğrenç kokusuyla arabaya binenler de var tabi. Sarımsak ve soğan yiyerek binenleri hiç konuşmayalım.
Bir de gaz çıkaranlar var. Sanki tutmuş tutmuş mübarek otobüse binmeyi beklemiş içindeki tüm kötülükleri o an orada o kadar insanın içinde salıveriyor.
Eskilerde Kadın ve Yaşlılara saygı vardı toplu taşıma araçlarında. Şimdi dikkat ediyorum. Koltuklarda oturanların hepsi erkek ayakta yolculuk edenlerin çoğunluğu ise Kadınlardan oluşuyor.
Konunun özeti Toplu taşımalar dahil olmak üzere toplumla iç içe olduğumuz her yerde önce ilk önce en önemlisi İNSANA SAYGI olmalı. Saygı olursa ne yapıp yapmamamızı söyleyen birileri de olmaz etrafımızda.


23.12.2017 Aeden
6 1
Bir de lise veya ortaokul çıkış saatlerine denk gelen yolculuklar var ki ondan hiç bahsetmeyelim. Kabir azabı.
23.12.2017 Ozgur
Ben de şu pergel bacaklılara değinmek isterim.

Adam koltuğa bir oturuyor, sanki bacak açma yarışmasına katılıyor. Kardeşim, bacakların bulunma sınırı, oturduğun koltuğun kenarlarının hizası. Bizim de bacaklarımız var ve otobüse ya da metroya binerken onları evde bırakmıyoruz, yanımızda getiriyoruz.
24.12.2017 Geni
2
Benim favorim metroya binerken inenleri %100 engelleyecek biçimde tam kapı ortasında kazık gibi dinelenler. Kardeşim biz içerden çıkmazsak sen nereye gireceksin, sığacaksın, neyin kafasını yaşıyorsun?
25.12.2017 dombili
3 2
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın