Türkiye'de işe gidilen kıyafetlerin saçma sapan olması

Ya arkadaş, yıllardır yurt dışında yaşıyorum, Amerikan borsasında işlem gören uluslararası bir şirkette çalışıyorum, iş yerine kumaş pantolon, ütülü gömlek vs. ile gittiğim günlerin sayısı sınırlıdır.

Geçen Türkiye'de bankada sıra bekliyorum, ehliyet harcı mıdır nedir, onu yatıracağım, arkadaş o gişede oturan arkadaşların durumu nedir öyle Allah'ınızı severseniz? Adam / kadın oraya oturuyor sabah, hababam para saydır, damga bas, kağıdı yazıcıya ver, 145 lira yatırmaya gelen ama yanında 135 lira getirmiş olan, evi de 15 durak uzakta olan insancıklara dert anlat, bunlarla uğraşıyor. Hava sıcak, kumaş pantolonlar, gömlekler, kösele ayakkabılar. Gören de zannedecek ki adamlar nükleer santral inşaatı için teklif verecekler, Cumhurbaşkanı'nın huzuruna çıkıp sunum yapacaklar.

Rahat olalım abi, nedir yani, tamam ne bileyim şort + parmak arası terlik vs. sınırları da zorlamaya da gerek yok da, bu kadar insanı en az sekiz saat sandalyede rahat olmayan şeylerle oturtmaktan hangimiz ne yarar görüyoruz? İnsanlar rahat, yumuşak kot pantolonlar giyse, hele hele ayaklarına rahatcacık spor ayakkabılar giyseler, üç kuruş para kazanıp hayatlarını sürdürecekler diye sağlıklarından olmasalar ne kaybederiz?

Bir de olayın ekonomik boyutu var, insanlar resmen iş için ayrı gardrop, günlük yaşamları için ayrı gardrop kullanma noktasındalar. N'olur yani ikisi birbirinden bu kadar kopuk olmasa? İnsanlar 5 takım elbise yerine 2 takım elbiseyle de gayet götürebilirler günlerini. Hem evdeki yayıntı da azalır, zaten şehir yaşamı, daire satın almanın zorlaşması insanları daha da küçük, sıkış tepiş yaşamlara itiyor, 5 tane takımı da eksik kalsın birader.

Bence artık böyle ufak şeylerden başlayarak yaşamı daha zevkli ve sağlıklı yapmanın zamanı Türkiye'de de geldi de geçiyor bile.
24.10.2017 dombili
1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın