Türkiye'de okulların etrafı duvarla ya da ağaçlarla çevrilsin

Barcelona'da çok dikkatimi çeken ve aklıma yatan bir konudur.

Adamlar ilkokul, lise gibi okulların etrafını ya yüksek duvarlarla ya da ağaçlarla çeviriyorlar. Eğer binanın herhangi bir tarafı caddeye vs. bakıyorsa da, ya orada hiç pencere olmuyor, ya da açılamayan ve dışarıdan içerisi görünmeyecek biçimde penceler oluyor.

Bunu Türkiye'de gördüğüm her okuldan sonra daha da mantıklı buluyorum. Nedir arkadaş o liselerin vs. etrafındaki rezillik? Nerede bir ipsiz sapsız, demirlerin öbür tarafından yok içerideki kızlara laf atsın, yok onları çıkışta taciz etsin, bütün gün süzsün vs. Ondan sonra da yakınalım vay efendim okullarda suç oranı, vay efendim okullarda uyuşturucu, şu bu.

Ne zaman önlem alacağız sokaktaki pisliğin okullara da bulaşmasına izin vermemek için? Çocuklarımızı gerçekten potansiyel suç bölgelerine gönderir gibi yaşamak zorunda mıyız?

Bence bunun en temiz yolu aynen bazı Batılı ülkelerde olduğu gibi çocukları sokaktan izole etmek. Canı isteyen okul dışı zamanlarda ya da velilerinin gözetiminde ve takibinde (!) ipsiz sapsız hergelelerle görüşebilir, takılabilir ve çeteler arası kavgalara iştirak edebilir.
24.10.2017 dombili
1 1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın