Ukrayna - Türkiye - 2 Eylül 2017

Milli takımımız 2018 Dünya Kupası elemelerinde Ukrayna karşısında kritik bir sınav verecek.

Deplasmanda, Kharkiv Metalist Stadı'nda TSİ 21:45'te oynanacak karşılaşma her iki takım için de hayati önem taşıyor. Yurttaşlarımızın yoğun ilgisi sebebiyle, Türk tarafına ayrılan biletler tükendi. Bilet alırken "Yurt dışı teslimat noktası" seçeneğini tercih eden vatandaşlarınız, biletlerini 30 Ağustos 2017'den başlayarak, Kharkiv Reikartz Otel'de Ukrayna saati ile 10.00-18.00 saatleri arasında teslim alabilirler.

Ukrayna maçı hangi kanalda?
TV8
26.08.2017 Geni
Karşılaşmanın onbirleri belli oldu.

Karşılaşmaya millilerimiz Volkan Babacan, İsmail, Şener, Serdar Aziz, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu, Ozan Tufan, Tolga Ciğerci, Cengiz Ünder, Hakan Çalhanoğlu, Cenk Tosun onbiriyle Ukrayna ise: Pyatov, Butko, Rotan, Khacheridi, Matviyenko, Stepanenko, Kryvtsov, Yarmolenko, Kovalenko, Konoplyanka, Kravets onbiriyle çıkacak.

Karşılaşmanın hakemi İspanya Futbol Federasyonu'ndan Fernandez Borbalan olacak.
02.09.2017 Ozgur
1
Finlandiya İzlanda karşılaşmasının 1-0 Finlandiya lehine sonuçlanmış olması millilerimiz için büyük bir fırsat yarattı.
02.09.2017 Geni
18. dakikada Ukrayna Andriy Yarmolenko ile 1-0 öne geçti.

Defans dörtlümüz yerindeydi ancak bu dörtlüye yardıma gelen olmayınca ve Ukrayna da çok adamla gelince, hafif de ofsayt kokan pozisyonda golü yedik.
02.09.2017 Boncukbekir
Andriy Yarmolenko 42. dakikada skoru 2-0'a getirdi. Millilerimizin 2. yarıda çok çalışması gerekecek.
02.09.2017 Geni
42. dk. da 2. golü de yedik. Konoplyanka topu orta sahanın solunda aldı,oyuncularımızı rahat çalımlarla geçti,ceza alındaki Yamolenko'ya çıkardı. O da Mehmet Topal'ın belini kırdı, önünü boşalttı,kaleci Volkan'ın sağından topu ağlara bıraktı.

İlk yarıda Hakan Çalhanoğlu'nu göremedik, Cengiz Ünder'i göremedik, herhalde takımın en çalışkanı,takıma yeniden çağrılan,36 yaşındaki Emre Belözoğlu idi. Takımda bir uyum sorunu olduğu aşikar. Bazı oyuncuların da formsuz oluşu ki bunların 3'ü Fenerbahçe'den Mehmet Topal,Şener ve İsmail Köybaşı, ilk yarıyı 2-0 yenik kapamamıza neden oldu. Korkarım 2. yarıda da bu gollerin devamı gelecek gibi görünüyor.
02.09.2017 Boncukbekir
2
Ve Ozan Tufan 60. dk da yerini Oğuzhan Özyakup' a bıraktı.
02.09.2017 Boncukbekir
3. değişiklik hakkımızı Emre Mor ile kullanmayı düşünürken, defans oyuncumuz Serdar Aziz'in burnuna aldığı darbeyle sakatlanması nedeniyle 73. dakikada Çağlar Söyüncü oyuna dahil oldu.
02.09.2017 Boncukbekir
1
Ukrayna milli takımı maçı 2-0 kazanarak 3 puanı hanesine yazdırdı. Milli takım için yapacak bir yorum yok. Sadece şunu diyebilirim.

Berbat bir oyuncu seçimi, berbat bir oyun.
02.09.2017 Boncukbekir
2
*Bu maç yorumu maç ile eş zamanlı yapılmıştır.

Maç kontrollü başladı. Ev sahibi takım millilerimizi 2. bölgede kalabalık karşılama çabasında. Yan toplardan faydalanmak isteyen bir takım görüntüsünde Ukrayna. Seyirci desteği ilk dakikalardan itibaren ev sahibi takıma güç vermekte. İlk toplara basmakta zorlanan bir milli takım var. Defans - Orta saha bağlantısında sıkıntılarımız var. Oyun kurmakta güçlük çeken takımımızda taşlar daha çabuk yerine oturmalı.

Defans kurgusunda Mehmet Topal yalnız kalmakta. Bu arada video teknolojisine karşı olduğunu açıklayan Lucesku yediğimiz 1. Gol için ofsayt itirazı yapmayı çok isterdi fikrimce. Dakika 18, gol Yarmolenko.  Pozisyon itibarı ile yenmemesi gereken bir gol diyebiliriz.

Orta sahamızda hazırlık pasları yan toplar şeklinde uzamakta. Top bizde değil iken daha baskılı oynamayı alışkanlık haline getirmeliyiz.

Sol ve sağ kanat defans  oyuncularımız hücuma katkı konusunda oldukça yetersiz. Futbol artık takım halinde hücum ve takım halinde savunma yapmayı gerektirmekte. Çalhanoğlu ve Emre takımı daha birbirine yakın oynatmak durumunda.

Ukrayna çok kolay pozisyonlar buluyor derken 2. Golü de kalemizde görüyoruz. Dakika 42 gol yine Yarmolenko. Defans derinliğimiz çok fazla. Organizasyonlar konusunda oldukça başarısız bir görüntü çizmekteyiz. Oyuncularımızın maça kendini veremedikleri ortada. İlk yarıyı 2-0 yenik kapatan millilerimiz için geri dönüş zor görünmekte. İkinci yarıda takıma kenardan katkı yapacak oyuncularımız var elbette fakat takım halinde oynama konusunda oyuncularımız ellerinden gelenin fazlasını yapmak durumundalar. Arda - Emre Mor - Oğuzhan gibi, Nuri gibi takımın havasını değiştirecek oyuncularımız yedek kulübesinde görev bekliyorlar.

İlk yarıda kendinden emin basit futbol oynayan oldukça konsantre olmuş bir Ukrayna Milli takımı izledik. Gereksiz riskler almayan, topu dikine oynayan, olabildiğince sıfır çizgisine inerek gol arayan gösterişsiz bir futbol oynamaktalar. Sahayı iyi parselleyen Ukrayna , top bizdeyken oyuncu paylaşımları isabetli. Boş alan bırakmamaya özen gösteriyorlar. Bu oyun tarzlarını bozacak şekilde baskılı ve yaratıcı oyun kurmak zorundayız.

2. Yarıya biraz daha baskılı başladı milli takımımız. Bu arada hiçbir değişiklik olmaması bence ilginç. 5 li sıkı savunması ve defansif orta saha anlayışı ile Ukrayna boş alan vermemekte kararlı. Daha çok kontra ataklar yakalama peşinde görüntüsü vermekteler ilk dakikalarda.

Ukrayna sol kanattan yüklenmeye devam ediyor. Uzun toplarla ataklarını arttıran Ukrayna daha dikkatli bir oyunla her an 3. Golü bulabilir.

Milli takımda ilk değişiklik 59. dk da Ozan - Oguzhan değişikliği ile gerçekleşti. Topa daha fazla sahip olma isteğiyle yapılan bir değişiklik diyebiliriz. Fizik kapasitesi yüksek Ukrayna çizgi futbolunu iyi oynamakta.

Baskılı bir oyun bekliyoruz fakat oldukça yetersiz oyuncularımızla bu pek mümkün görünmüyor. Maçın en kötüsü İsmail ve Şener bence. Bu arada şu dakikaya kadar tek bir şutumuz var Emre tarafından. Onun dışında etkili başka bir pozisyonumuz yok.

2. değisikligimiz Hakan Çalhanoğlu - Arda Turan şeklinde. Dakika 67. Ukrayna basit futbolunu sürdürüyor. Şanssız bir pozisyonda burnuna darbe alan Serdar Aziz direk soyunma odasına giderken yerine Çağlar giriyor.

Araya atılan bir topumuzda Cengiz' i ceza sahasında çekiyorlar ve indiriyorlar fakat hakem devam diyor.

Zorunlu değisikligimiz neticesinde Emre Mor şansını kullanma durumumuz kalmadı. Dağınık futbol görüntümüz sürmekte. Emre Belözoğlu' nu milli takıma alan Lucescu keşke Sabri' yi de çağırsaymış diyor insan.

Üst üste tehlikeli ataklar gerçekleştiren Ukrayna rahat ve kontrollü futbolunu sürdürmekte. Milli takımımız artık iyice oyundan düştü. Maçın adamı her ne kadar Yarmolenko olacaksa da Ukrayna Milli takımının 10 numarası Konoplyanka bence bu maçın adamı. Shevchenko takımın 10 numarasını seyircisine alkışlattı ve kenara aldı.

Son 20 dakikadır yenilgiyi kabullenen milli takımımız kötü bir futbol ile maçı sonlandırıyor. Lucescu için iyi bir başlangıç olmadı. Takım ilk 11 seçiminde yanlış değerlendirmeler yaptığını düşünüyorum. Önümüzdeki Hırvatistan maçı öncesi neler olacak ne gibi değişiklikler olacak hep birlikte göreceğiz. Ukrayna 14 puana ulaşırken 11 puanla 4. Sıradayız.

Yarıda kalan Hırvatistan - Kosava Maçı sonrası yüksek ihtimal liderliğe yükselecek Hırvatistan 16 puanda tamamlayacak.

Kendi sahamızda ki Hırvatistan maçı artık çok önemli. Mutlaka kazanmalıyız.

02.09.2017 Bourbonur
2
İlk golü atan oyuncunun ofsayt olduğunu, 2. golün pasını veren oyuncunun topu dışarıdan çevirdiğini görüyorum. Umarım oyuncularımız 3 günlük kısa süre içerisinde psikolojik olarak toparlanır, Hırvatistan karşısında alacakları galibiyetle umutlarımız yeşertirler.
03.09.2017 Geni
1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın