Vardar Ovası ve Türk Futbolu

Türk futbolunun acınacak halleri
Günlük sohbetlerimizin mizahi geyikleri
Aslında ağlanacak halimize dalga geçiyoruz.

Bu işler
Tüpçüyle, silah tüccarıyla, inşaattan gelen müteahhitlerle yapılmaz. Bir yandan milyon dolarlar harcarken, diğer yandan ismini duymadığımız ve duyduğumuzda da geyik sohbetlerimize konu olan vasat takım mağlubiyetlerini görmeye devam ederiz.

Şu bir gerçek;
Futbol bizim ülkemizde çok sevilen, biraz abartırsak reel sosyal hayatımızdan hiç eksik olmayan, günlük hayatımızın parçası halini almış bir olgu.

Peki nasıl oluyor da biz böyle kasaba takımlarına yenilirken ve dört büyük diye adlandırdığımız futbol takımlarını yere göğe sığdıramıyoruz.

Neden biliyor musunuz?
İleriye dönük akademik yapılardan uzak duruyoruz.

Milyon dolarların üçte biri bile olsa alt yapıya, okullarımıza yatırım yaparak doğru insanlarla bu işler yapılsa, gerekirse yurt dışından otuz yaş üstü futbolcu almak yerine profesyonel hocaları getirip onların eğitim vermesine fırsat versek her şey çok daha iyi olur. Milyon dolarlık emekli olmuş kazmalardansa, amatör ligde gençlerimizi izlemeyi tercih ederim.

Tabi olayların en başında kulüp başkanlarının kendi reklamları pahasına izledikleri saçma transfer politikaları ve ceplerine giren milyon dolarlar komisyonlar var.

Kısacası böyle yöneticiler başımızda olduğu sürece futbol dışındaki düzelmesi gereken sistemler de düzelmez ve biz daha çok Vardar Ovası oynar dalga geçeriz.
06.09.2017 Yildirim
3
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın