Xbox mı yoksa Playstation mı?

Oyun dünyasının iki dev platformu. Oyunseverler arasında oldukça tartışma konusu yaratmış olan Microsoft ve Sony, geçmişten günümüze biz oyunseverlerin dudaklarını uçuklatmaya devam etmekteler. Peki hangisi daha iyi?

Bu sorunun aslında net bir cevabı yok. Çünkü her platformun kendisine has özellikleri var ve her ikiside birbirinden muazzam. Lakin bir karşılaştırma yapacak olursak, iki markanın bir önceki modellerinde yani Xbox 360 ve PS3 arasında ki farklardan bahsedecek olursak, Microsoft firması burada bir adım önde diye düşünüyorum. Neden mi? En başta çözünürlük. İkisinin revaşta olduğu dönemde Full HD yayınlar ve oyunlarda çıkış yapıyordu. PS3'te hala çoğu oyunu 1080p çözünürlükte oynamazken, aynı dönemin çocuğu olan Xbox 360'ta bu özellik mevcuttu.

Kimisi PlayStation meraklısı iken bir çok insan da Xbox'tan şaşmam diyor. Lakin bazı durumlarda var ki sizi çıkmazda bırakıyor. Bu da marketing. Her iki markanında sadece kendi platformunda bulunan oyunlar var. Forza Horizon isimli harika oyunu sadece Xbox'ta oynayabiliyorken, Last of Us ise sadece PlayStation platformunda var. Yani eğer bir oyunseverseniz hem Xbox hem de PlayStation sahibi olmanız gerekiyor. Bir de oyun bilgisayarı kurmayı unutmayın tabii.

Yeni versiyonlarıyla bizleri büyüleyen bu iki dev platformun kullanıma sunacağı cihazlarını ve oyunlarını biz oyunseverler olarak merakla beklemekteyiz.
20.08.2017 Jax
1 1
Eski bir Xbox 360 sahibi olarak özellikle kinect oyunlarında Xbox ezici bir üstünlüğe sahipti. Klasikleşmiş Kinect Sports'ta özellikle boks ve atletizm karşılaşmaları tamamen gerçekçi. Ciddi kalori yakmanızı sağlıyor. Ayrıca çeşitli fitness programları (oyunları) çok gerçekçi. Boyunuzu ve kilonuzu girdikten sonra sanal bir hocanın eşliğinde sadece doğru yaptığınız hareketler karşılığı yaktığınız kaloriler görünüyor. Uzun lafın kısası kinect çok başarılı. Ciddi bir Fifa serisi fanı olarak oyun içinde de sesli komutla kinect'i de kullanabiliyorsunuz.
Xbox Live üyeliği sayesinde online oyunlar oynanabiliyor. Ayrıca her ay iki adet full sürüm oyun ücretsiz olarak geliyor. İndirdiğiniz bunoyunu Xbox Live üyeliğinizden bağımsız olarakta oynayabiliyorsunuz. PS Plus üyeliğinde ise bu ücretsiz oyunlar plus üyeliğinizin süresi dolduğunda oynanamaz hale geliyor.
Uzunlafın kısası Xbox 360 bence kesinlikle PS3 ten daha başarılı ve kullanıcı dostu.
İş yeni nesil cihazlara geldiğinde uzun araştırmalar yaptıktan sonra PS 4 almaya karar verdim. Adeta çocuğum gibi sevdiğim Xbox 360'ımı satarken ağlamamak için zor tuttum kendimi. Ps 4 paket içeriği olarak Xbox One 'a göre daha zayıf ikinci kol seçeneği genelde sunulmuyor, ayrıca ücrestiz online üyelik deneme süresi ise sadece 14 gün. Bu karşılaştırmayı bilimsel verilere dayandırmak yerine kendi şahsi düşüncelermle anlatmanın daha doğru olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu bilimsel veriler her yerde bulunabilir. Bütün bunlara rağmen Ps4 daha başarılı ve stabil gibi görünüyor. Ek olarak Ps Store da bulunan dönemsel indirimler oyunları çok cazip hale getiriyor. Örnek olarak 280 TL civarında satılan Fifa 17 yi yılbaşı öncesi yalnızca 59 TL ödeyerek aldım.
Xbox'tan sonra alışması en zor olan yanı iste Ps4 Controller oldu. Xbox daha ergonomik yapısıyla bu konuda daha ilerde ama Ps4 te bulunan touchpad ise uzun textlerde yazım kolaylığı sağlıyor.
Herkese bol oyunlu günler.
21.08.2017 Ozgur
1 2
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın