Yatılı misafirlikte nasıl davranılır?

Son zamanlarda bu yatılı misafirlik olayıyla ilgili bazı noktalara kafam takılıyor, o nedenle burada bence yatılı misafirlikteyken nasıl davranılması gerektiği ile ilgili birkaç laf edeyim dedim:

1. Bulaşık çıkarıyorsanız ya yıkayın ya da bulaşık makinesine koyun, kimse sizin bulaşıkçınız değil.

2. İhtiyaç durumunda tabi ki buzdolabında ne varsa onları kullanabilirsiniz ama bence ya geldiğiniz gün genel bir alışveriş yapmalısınız, ya da en azından tükettiğiniz şeyleri yerine koymalısınız. Mesela evimde kalıp bütün sodalarımı bitirenlere gıcık oluyorum, soda içiyorsan soda al kardeşim, kendi evinde içtiğin sodaları otel yönetimi mi getirip bırakıyor?

3. Kimse sizin önünüze günde 3 öğün yemek koymak zorunda değil. Hem yapacak yemek fikri bulmak, hem buna zaman ayırabilmek kolay şeyler değil. Eğer evde yeme beklentiniz varsa mutlaka bunun parçası olmalısınız, ya yemeği hazırlama konusunda ya da yardım etme konusunda.

4. O evin bir düzeni var ve misafir olarak buna ayak uydurması gereken sizsiniz. Eğer ev sahibi bu akşam 8'de önceden ayarlanmış bir randevum var, arkadaşlarla görüşeceğim, siz evde takılırsınız diyorsa, kalkıp da saat 19:30'da banyoya girip banyoyu işgal etmemelisiniz. Evin kadını makyajı nerede yapacak, sen kendi evinde nasıl yaşıyorsun? Bırak o insanlar hazırlansınlar gitsinler, ev zaten sana kalacak, o zaman ne yapacaksan yaparsın banyoda mı, tuvalette mi artık her neyse.

5. Çamaşırınız yıkanacaksa en uygun zamanın ne zaman olacağını sorun, evin düzenine çomak sokmayın, işleri aksatmayın.
24.09.2017 dombili
2 1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın