Yorgun (Film)

1983 yapımı Türk filmi. Başrollerini İbrahim Tatlıses (kendisi), Seda Sayan (Ürkek Güvercin), Şehnaz Dilan (Jale), Mesut Çakarlı (Kerim) oynuyor. Filmin senaryosunu Mehmet Aydın yazarken, yönetmenliğini de yine İbrahim Tatlıses kendisi yapmış.

İbrahim Tatlıses'in kendisini oynadığı filmde, o dönemin koşulları objektif bir bakış açısıyla kayda geçirilmiş olarak gördüm. Ünlü ve zengin birisinin günlük temposunun nasıl olduğu, ne gibi sosyolojik yoksunluklar yaşadığı çok gerçekçi bir şekilde anlatılmış. Bunun yanında o dönem Türkiye'sinin değişik toplum katmanları da olduğu gibi izleyicinin bilgisine sunulmuş.

Çöp toplayarak evine bakmaya çalışan çocuk Kerim, İbrahim Tatlıses'i bunaltan ilk kız arkadaşı Jale, pavyon çalışanı annesinin yönlendirmesi ile İbrahim Tatlıses'in şarkısını piyasaya çıkmadan önce gasp eden ürkek güvercin, şarkıyı gasp etmek isteyenlere yardımcı olan gazino sahibi, her birisi toplumun kendi sınıflarını çok güzel temsil eden örnekler olmuşlar.

İbrahim Tatlıses'in de görüşme trafiği, yazıhane temasları, kabul ettiği ve/veya reddettiği teklifler, özel hayatında yaşadıkları, hepsi gerçeğe çok yakın şekilde sunulmuş.

Yaklaşık 90 dakikalık filmde, İbrahim Tatlıses'in Şehnaz Dilan ve daha sonra özellikle Seda Sayan'la öpüşme sahneleri, Hollywood ile yarışacak seviyedeydi. Sahne arkasında ve deneme çekimlerinde eminim ki Hollywood'dan daha ileri anılar yaşanmıştır.

Bana göre filmin en başarılı oyuncusu Seda Sayan'dı. Rolünü mükemmel oynamış.
29.08.2017 Geni
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın