Barselona terör saldırısı - 17 Ağustos 2017

Las Rambla adındaki şehrin en turistik caddesinde (ki çok meşgul bir yaya yoludur), teröristler kiraladıkları bir panel van ile kalabalığın arasına girmişlerdir. Daha sonra iki silahlı teröristin İstanbul isimli bir restorana girdikleri söyleniyor. Şu ana kadar 1 ölü ve 31 yaralı olduğu söyleniyor. Şehrin pek çok ana arteri polis tarafından kapatılmış durumda.

Haberlerde Türk restoranı diye geçebilir ama Barselona'da Türk restoranı diye bilinen pekçok yer aslında Pakistanlılar tarafından işletilen dönerciler.
17.08.2017 dombili
2
Katalan İçişleri Bakanı Joaquim Forn Chiariello tarafından yapılan açıklamada, 13 kişinin hayatını kaybettiği, 50 kişinin yaralandığı belirtildi. Yaralılar arasında ağır yaralı sayısının çok olmasından ötürü, ölü sayısının artmasından kaygı duyuluyor.

Saldırıda kullanılan aracın, Fas asıllı bir İspanyol vatandaşı olduğu öğrenildi.
17.08.2017 Geni
An itibarı ile:

* 13 ölü ve 100 civarı yaralı var.

* İki kişi göz altındaymış.

* Panel vanı kimin kullandığı belli değil, bu iki kişinin de sürücü olmadığı söyleniyor.
17.08.2017 dombili
1
La Rambla'daki saldırıdan sonra, bir aracın Diagonal Caddesi'nde polisin dur ihtarına uymadığı, polis tarafından yaklaşık 10 km takip edildikten sonra yaşanan çatışmada araç sürücüsünün ölü ele geçirildiği bildirildi.

Barselona'nın 200 kilometre güneyinde yer alan Alcanar'da bir patlama olduğu ve bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Polis bu patlamanın Barselona saldırısı ile bağlantılı olduğunu açıkladı.

Sabaha karşı Barselona'nın güneyindeki sahil kasabası Cambrils'te polisle bazı kişiler arasında çatışma çıktığı, 5 kişinin ölü ele geçirildiği açıklandı. Polis, çatışmada ele geçirilen kişilerin Barselona'daki saldırıyı düzenleyenlerle bağlantılı olup olmadığını tespit etmeye çalışıyor.

Barselona'daki saldırıyı ISIS (DEAŞ) üstlendi.
18.08.2017 Geni
1
Taksilerin "SOS Taxi" yazısı asarak saldırı bölgesinden uzaklaşmak isteyenleri ücretsiz taşıdığı bildirildi. Toplumsal dayanışmanın güzel bir örneği.
18.08.2017 Geni
1
Cabify da insanları bedava taşıdı dün gece.
18.08.2017 dombili
3
Söylenenlere göre, araçtan çıkan iki terörist bir Türk restoranına girmeye çalışıyorlar, ancak restoran çalışanlarından kahraman bir Türk, onlara fırsat vermeden kapıları kapatmayı başarıyor ve olası bir rehine krizinin önüne geçiyor. Hızlı hareket etmeye çalışan teröristler de apartmanın merdivenlerinden çıkarak çatıdan başka bir binaya geçiyorlar.

Bir Türk turistin ağır yaralı olduğu da konuşulanlar arasında. Vatandaşımızın durumunun konsolosluğumuz tarafından yakından takip edildiğini biliyoruz, emin ellerde olmak ve yalnız olmadığını bilmek ne olursa olsun güzel. Umarım en yakın zamanda iyileşerek normal hayatına döner bu kişi.
18.08.2017 dombili
1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın