Belediyelerde Tasarım Başkanlığı

Şimdi insan bu başlığa bakınca diyor ki "yediler yediler bitiremediler, bir bunun başkanlığı kalmıştı". Yani ben bu konuda ilk okuduğum yazıda bunu düşünmüştüm.

Anne Stenros adında, Helsinki "belediyesi" (Avrupa'da aslında "Belediye" ile "Kaymakamlık" büyük ölçüde iç içe geçtiği için biraz daha farklı, o yüzden tırnak içine aldım) bünyesinde ilk kez "Tasarım Başkanı" ya da "Tasarım Genel Müdürü" diye çevirebileceğimiz bir görevde yer alan bir kadın hakkında bir şeyler okudum.

Helsinki'deki kamu hizmetlerine bir bütünlük getirmek ve vatandaşların şehir yaşamlarını daha kaliteli kılabilmek adına oluşturulmuş bir başkanlık.

Açıkçası dünyada çok fazla benzeri yok, kimi Batılı şehirler yavaş yavaş bunu değerlendirmeye ve deneme amacıyla da olsa bu tür birimler kurmaya başlamışlar. Amaç, birimler arasında daha uyumlu bir çalışma sağlamak ve iyi niyetlerle yapılan iki farklı şeyin birbirlerinin ortaya çıkardıkları avantajları olumsuz etkileyerek "sıfıra sıfır elde var sıfır" durumlarının oluşmasını engellemek.
12.03.2018 dombili
1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın