Bir insanın yalan söylediğini nasıl anlarsınız?

Ne yazık ki herkesin her zaman dürüst olmadığı bir dünyada yaşıyoruz, özellikle iş ortamı gibi alanlarda, yalana daha da çok rastlanıyor. Birinin size yalan söylediğinden şüpheleniyorsanız, şunlara dikkat edebilirsiniz:

1. Yalan söyleyen insanlar burunlarına diğer zamanlara nazaran çok daha fazla dokunurlar.

2. İnsanlar yalan söylerken kaşlarını çok daha fazla yukarı kaldırırlar ve alınları kırış kırış olur.

3. Birisinin göz kontağından kaçınması, yalan söylediği anlamına gelmez, pekçok insan doğru söylerken de, tatsız bir durum olduğunda konsantre olabilmek için sabit bir noktaya bakabilirler, bu her zaman sizden kaçındıkları anlamına gelmez.

4. Yalancılar genelde sorulara çok hızlı yanıt verirler, bunun en önemli sebebi bu tür bir soru için kendilerini önceden hazırlamış olmalarıdır.

5. Yalan söyleyen biri, konuyu ısrarla sizin zaten söylemiş olduğunuz şeyler etrafında çevirmeye çalışırlar ve "daha konuşacak ne var ki" havası oluşturmaya çalışırlar. Dürüst birisi, konuşmayı rahatlıkla uzun tutabilir ve konuyla ilgili başka konulara da geçiş yapabilirler.

6. Bir önceki maddeye benzer şekilde, yalan söyleyen kişiler konuşurken sizin kullandığınız kelimeleri ve kavramları tekrar ederler, konuşmaya çok az açılım getirirler.

7. Doğru söyleyen bir kişi eğer kafasını da sallayarak bunu destekliyorsa, bu sözleriyle %100 koordinasyon içerisinde ve doğal olarak gerçekleşir. Yalan söyleyen bir kişi, eğer James Bond gibi eğitimli bir ajan değilse, bu zamanlamayı genelde tutturamaz ve yaptığı kafa hareketiyle kendini ele verir.
23.08.2017 dombili
3
Bir de burunları uzar
24.08.2017 Geni
2
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın