Donald Trump'un dış politikayı Twitter'dan ilan edişi Twitter hisse senedine ne etki yapıyor?

Dış politikayı takip edenler, önceki ABD başkanlarının aksine, Trump'ın dış politikayı basın sözcüleri, dış işleri açıklamaları vs. yerine Twitter üzerinden ilan ettiğini fark etmişlerdir. Yani herhangi bir konuda daha ABD dış işleri bakanlığı web sitesinden bir açıklama gelmeden Trump Twitter'dan asarız, keseriz, şöyle yaparız böyle ederiz diye yazıyor.

Bunun güzel bir örneği geçen gün Kuzey Kore liderini hedef alan bir yazıyla verildi. Trump kalktı dedi ki "benim de onun gibi bir nükleer bomba düğmem var ve benim düğmem çok daha güçlü" filan gibisinden tercüme edilebilecek bir yazı. Tabi şimdi böyle bir başkan modeli olunca ortada, insanlar da Twitter'ı takip ediyor. Sokaktan geçen bir insan böyle şeyleri yazsa "şiddete teşvik ediyor, tehditkar" vs. gibi gerekçelerle bu hesapları yasaklayan Twitter ise, Trump konusunda sessiz.

Borsayı yakından takip eden kaynaklar, Trump başkan olduğundan beri Twitter hisselerinin %33 değer kazandığını hesaplamış, yani kabaca bir yıllık bir zaman içerisinde. Twitter doğal olarak bu kaynaklarca kendi hisse senetleri prim yapsın diye Trump'un bu agresif diline yardımcı olmakla itham ediliyor. Twitter da, önemli liderlerin yazdıklarının içeriğinden bağımsız olarak büyük insan topluluklarını etkilediklerini, ve bu nedenle bu yazılara kontrol ya da sansür uygulamayacaklarını, ancak bunun kendi sitelerine daha çok ziyaretçi gelmesiyle bir ilgisi olmadığını filan söylemişler. İsteyen istediği yorumu yapabilir, birileri bir senede %33'ü cebe koymuş, takılıyor :)
06.01.2018 dombili
2
Ve Donald Trump, Rex Tillerson'ın görevden alınışını da Twitter'dan duyurdu.
14.03.2018 Geni
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın