Erkeklerin iş yapanların etrafında toplaşması

Herhangi bir ortamda herhangi biri herhangi bir iş yapmaya başlar başlamaz, etrafında pek çok erkek bitiverir (bunun istisnası geleneksel olarak kadınlara yıkılmış olan bulaşık, çamaşır, çocuğun altını temizlemek gibi işler olabilir).

Örnek olarak Ahmet'i ele alalım. Diyelim ki Ahmet yazlık evinin terasında bir masayı tamir etmeye başlıyor ya da dış duvarda bir şeyler yapıyor, ne bileyim, bir delik açıp ADSL kablosunun eve girdiği yeri değiştiriyor örneğin.

Erkekler bu tür bir işle uğraşan birini görür görmez, kendileri her ne yapıyorlarsa bırakıp o tarafa yönelirler. Eğer çevredeki erkekler Ahmet'le arkadaşsalar, örneğin bahçe kapısını kendileri açıp davet edilmedikleri halde Ahmet'in yanına gelir ve başında dinelirler. Eğer arada yakın bir arkadaşlık yoksa, bahçe duvarına ya da balkon demirine yaslanmak suretiyle olaya yaklaşabildikleri kadar yaklaşırlar. Bu noktada diğer erkeklerin psikolojisini analiz edecek olursak şunu görürüz:

✗ Amaçları işin iyi yapılmasına yardımcı olmak değildir.

✗ Amaçları işi yapan kişiye yardım etmek değildir.

✗ Genellikle iyi bildikleri şeyleri paylaşmazlar.

Peki iş yapan adamı izleyen diğer erkeklerin bunu yapmaktaki amaçları nelerdir?

✔ İşin neden yapıldığıyla ilgili kendi meraklarını gidermek (örneğin: "bu kabloyu neden şuradan değil de buradan geçiriyorsun?"

✔ İşi yapan kişinin içinde olduğu eziyeti seyredip sadistçe bir keyif almak

✔ İşi bildiğinden değil de, yine kendi merakını gidermek için ortaya laf atmak (örneğin: "bunu bu duvardan değil de çatıdan geçirsen olmaz mıydı?" ve yanıt olarak örneğin: "yok abi o zaman yağmur yağınca ıslanır ya da güneşte kablo eriyebilir). Böylece bilgilenmiş olur.

✔ Bu işin neden boşuna yapıldığına dair kanıtlardan bahsetmek (örneğin: "amcamın oğlu da böyle yapmıştı sonra kedi geçerken kabloyu koparmış")

Umarım herkese böyle yapan değil, gerçekten onlara yardım etmeyecek arkadaşlar nasip olur.
25.09.2017 dombili
2
Toplaşma derken :)
26.09.2017 Geni
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın