Galatasaray - Bursaspor - 23 Şubat 2018

Liderliği Kasımpaşa deplasmanında bırakan Galatasaray kendi evinde Bursaspor'u ağırlayacak. Türk Telekom Stadyumu'nda 23 Şubat 2018 Cuma Günü TSİ 20:00'de oynanacak maçı Bülent Yıldırım yönetecek. Karşılaşmayı beIN SPORS 1 naklen yayınlayacak. Galatasaray Süper Lig'de Bursaspor'a 11 maçtır yenilmiyor. Bu 11 maçın yedisinden de galip ayrılmayı başardı. Galatasaray'ın Bursaspor'a Süper Ligde yenildiği son maçta da takımın başında Fatih Terim vardı. (Ocak 2012, 0-1)
22.02.2018 Ozgur
Beşiktaş ile Fenerbahçe'nin birbirini yoracağı hafta, Bursaspor karşısında alınacak 3 puan altın değerinde olacaktı. Karşılaşmaya iyi hazırlanan Galatasaray, 5-0 gibi farklı bir skorla 3 puanı cebine koydu ve rakiplerinin birbirlerini yemesini beklemeye koyuldu.

Maçın hemen başında. 11. dakikada, sezonun flaş ismi Bafetimbi Gomis Cim Bom'u 1-0 öne geçirdi. 38. dakikada Nijeryalı savunmacısı William Troost-ekong kırmızı kartla oyun dışı kalıncaya kadar direnebilen Bursaspor, 10 kişi kaldıktan sonra dayanamadı. 42. dakikada Garry Rodrigues ile bir gol daha bulan Galatasaray soyunma odasına 2-0 önde gitti.

İstekli futbolunu ikinci yarıda da devam ettiren Galatasaray, 49. dakikada Serdar Aziz, 72. ve 90+3. dakikalarda Bafetimbi Gomis ile goller buldu ve 5-0'lık net bir galibiyet aldı.

Burada hat-trick yapan Bafetimbi Gomis için bir parantez açmak isterim. Fransız forvet, taraftarlar tarafından uzun yıllar anılacak bir performans ortaya koyuyor. Oynadığı bu futbol ile Fransız Milli Takımı forması ile 2018 Dünya Kupası Finalleri katılımcısı olmayı hakettiğini düşünüyorum.
23.02.2018 Geni
2
Maç boyunca oldukça etkili bir futbol sergileyen Galatasaray galibiyeti sonuna kadar haketti.

Ama burada asıl bahis konusu çocukluğumuzda herkese kök söktüren, Türkiye'nin belki de en iyi şehir takımı olan ve 4 büyükler dışındaki tek şampiyonumuz Bursaspor'un oynadığı ya da tam anlamıyla oynamadığı futboldu. Bu kadar ruhsuz, isteksiz, amaçsız bir takım hiç görmedim. O kadar ki, ligin son 5 haftasında yeri garanti olan Gençlerbirliği bile bu kadar olmazdı. Ligden düşmesine neredeyse kesin gözüyle bakılan Karabükspor'un yenilmesine rağmen verdiği mücadele aslında düşmesi gerekenin onlar olmadığını da gösteriyor.

Maça gelirsek;
İlk onbire bakıldığında Fatih Terim'in yine yanlışlar içinde olduğunu Linnes - Mariano tercihinde gördük. Mariano oyuna girdiğinde sadece Galatasaray'ın değil ligin en iyisi olduğunu gösterdi. Diğer bir unsur ise yaptığı oyuncu değişiklikleriydi. Bursaspor'un herhangi bir direnç ve isteği olmayabilir fakat futbol bu tür saçmalamaları da asla affetmez. Zaten Donk sakatlanmış ve çıkmış (yerine de neden Yasin girdi ona da anlam veremedim), Selçuk - Eren nasıl bir oyun planıdır acaba? Fatih Terim bu kadar mı sorgulanamaz bir teknik direktör? Galatasaray bu maçı öyle ya da böyle zaten kazanırdı. Bursaspor sadece farkın 5 olmasına yardım etti. Ceza sahasına bile giremediler topla.
Yazmakta sakınca görmüyorum ki Galatasaray Süper Lig'in açık ara en iyi ilk onbirine sahip takımdır. Ama Galatasaray'ın en büyük rakibi aynı zamanda en büyük avantajı oan Fatih Terim'dir. Saçmalamadan maç bitiremiyor. Allahtan maç 4-0'dı.
24.02.2018 Ozgur
3
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın