Mavi balina oyunu ve intihara sürüklenen gençler

Rusya'da Philipp Budeikin adında biri tarafından ortaya atılan ve gençleri intihara sürükleyen bir oyun! Psikoloji eğitimi görürken okuldan atılan Philipp Budeikin çıkarıldığı mahkemede amacını "toplumu lüzumsuz unsurlardan temizlemek" olarak beyan etmiş.

Söylenenlere göre Türkiye'de de kurbanları olan oyun, internet üzerinden irtibata geçtiğiniz birisinden size gelen görevleri teker teker yerine getirmenizle ilgili. Oyunun finalini de, kendinizi öldürmeniz, yani intihar etmeniz oluşturuyor. Akıl alacak gibi değil, evet, dünyanın pek çok yerinde sıkıntılı süreçler var, her yerde barış yok, huzur yok, belki aş yok, belki iş yok, ama yüzyılların çizgisine baktığınızda öyle ya da böyle dünya belki de en barışçıl dönemlerinden birini yaşıyor. Böyle bir ortamda, yaşamda önünde pek çok yol olan gencecik insanların nasıl böyle bir şeyin parçasına haline gelip kendilerine kıyabildikleri çok önemli bir soru işareti. Etrafında kendini kayıp ve yalnız hisseden gençler olan herkesin adımlarını çok dikkatli atmalarına vesile olmalı bu tür çarpık, hastalıklı şeyler.

Oyunu icat eden adam, sonunda "en az 16 genç kızın intiharından" sorumlu tutuluyor ve ceza alıyor.

Türkiye'de en az 1, ABD'de en az 3, Rusya'da ise pek çok intiharın olarak görülen bu oyun, Güney Amerika'da çok problem yaratmış, özellikle Brezilya, Arjantin ve Uruguay'da bununla ilişkili pek çok kendi yaralama davası var.

Güzel kardeşlerim internetten kız arkadaş, erkek arkadaş bulun, hobi grubu bulun, hostel bulun seyahat edin, belanızı bulmayın, gözünüzü seveyim.
18.09.2017 dombili
3
Korkunç olay şu şekilde yaşanıyor.

Oyun yöneticisi internet üzerinden tanımadığı milyonlarca kişiye masum bir mesaj gönderiyor. Bu mesaja yanıt verenler kurban olmanın ilk adımını yerine getirmiş oluyor. Bu aşamadan sonra sohbet sırasında kurbanın güvenini kazanan oyun yöneticisi kurbandan örneğin çıplak fotoğraflarını almayı başarıyor. Kurbanlar genelde ergenlik dönemi çocukları. Kurbandan bunu alan oyun yöneticisi azar azar şantaja başlıyor ve 50 adımlık oyunun adımlarını gerçekleştirmesini istiyor.

Bu adımlar kolaydan başlayarak zorlaşıyor. Örneğin belli bir renk tişört giy. Kurban yaptıklarını fotoğraf göndererek kanıtlamaz ise o güne kadar oyun yöneticisinin eline geçen malzemeleri yayınlamakla tehdit ediyor. Kurban bu aşamada psikolojik olarak güçlü hissetmez ise oyun yöneticisinin talimatını yerine getiriyor.

Diğer aşamalarda kurbanın vücuduna jiletle kesik atması, pek çok korku filminin izlenmesi ve fotoğraflı kanıtları oyun yöneticisine iletmesi var. Korku filmleri izletmek yoluyla kurbanın kolay korkan bir psikolojiye girmesinin hedeflendiği düşünülüyor. Oyun toplam 50 adımdan oluşuyor. Kurbanlar 50. adımda öldüğü için adımların hepsi ya da kurbandan kurbana farklılık gösterip göstermediği bilinmiyor. 50. ve son adımda ise kurbanın kendisini yüksek bir binadan atması isteniyor. Yüksek binadan atlayan kurban hayatını kaybediyor.

Oyunun etkisi altına giren gençlerin bir kaç adımdan sonra depresyon belirtileri gösterdikleri, çevre ile ilişkilerinin azaldığı, sıfır noktasına yaklaştığı, içlerine kapandıkları belirtiliyor.

Polis oyunun kurucusu Philipp Budeikin'i yakalamış olsa da, oyunun tek kişi tarafından yönetilmediği, tespit edilememiş oyun yöneticileri üzerinden tehdidin devam ettiği düşünülüyor.

Anne babalar, çocuklarınızın tavırlarındaki değişiklikleri dikkatli gözleyin. Çocuğunuz böyle bir oyuna kurban olmasın. Özellikle şantajcıların ellerine malzeme vermeyin. Çocuklarınızın hatalarını hoş görün. Onları yargılamayın. Onları yargılayacak milyarlarca insan dışarıda zaten mevcut ve bu konuda bir eksiklik hissetmiyorlar. Evde yeni yargıçlara değil annenin-babanın sevgisine ve şefkatine ihtiyaç duyuyorlar.
19.09.2017 Geni
2
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın