Muhtar Kent

1952 yılında dünyaya gelen Türko-Amerikan iş idarecisi. Babası Necdet Kent, diplomattır. Babasının görevi sebebiyle New York doğumludur. Hem Türk, hem ABD vatandaşıdır.

Lise eğitimini Tarsus Amerikan Koleji, üniversite eğitimini İngiltere Hull Üniversitesi, MBA eğitimini Cass Business School'da aldı.

1978 yılından itibaren Coca Cola Türkiye'de çalışmaya başladı. Şirketin çalışma yapısını iyice öğrendikten sonra, 1985 yılında Coca Cola Türkiye murahhas üyeliğine getirildi. Bu pozisyonda iken Coca Cola Türkiye genel merkezini İzmir'den İstanbul'a taşımayı başardı. Bu başarısından sonra, 1988 yılında Coca Cola'nın Doğu ve Orta Avrupa operasyonları başkanlığına getirildi. Bu pozisyonda Himalayalardan Alplere kadar 23 ülkedeki operasyonlardan sorumluydu. Bu pozisyonda büyük başarılar elde etti.

1999-2005 yılları arasında Efes Pilsen grubunda görev yaptı. 2005 yılında Coca Cola'ya geri döndü. Bu kez Kuzey Asya, Avrasya, Ortadoğu bölgelerinden sorumluydu. 2008 yılında uluslararası Coca Cola CEO'su olarak görevlendirildi. 23 Nisan 2009'dan itibaren ise şirketin yönetim kurulu başkanlığı görevine getirildi.

Pek çok sosyal sorumluluk projesine liderlik eden ve pek çok sosyal grubun parçası olan Muhtar Kent, Galatasaray Spor Kulübü üyesidir.

Okan Üniversitesi, 2010 yılında kendisine onursal doktora ünvanı vermiştir.
12.09.2017 Geni
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın