Öğretmen kadar bile maaş alamamak

Özellikle 80'lerde ve 90'larda doğmuş olan nesilden, iş hayatına atıldıklarının ilk birkaç yılında aralıksız duyulabilecek söz.

Ne yazık ki güzel ülkemizin "neresinden tutsan elinde kalıyor" lafını hak etmesinde önemli yeri olan düşünce tarzıdır.

Bu nasıl bir aptallıktır ki, ülkenin hem bugünün hem geleceğini eğiten insanları yerin dibine sokmak, onların yaptığı işi hor görmek, ve adam gibi bir yaşam sürecek maaşı onlara çok görmek bu kadar yaygın hale gelebilir? Yani burnunu karıştırdığı elleriyle yoğurduğu köfteyi kalabalık bir mekanda, "bilmemnereli hödö hödö efendi" diye satan birine 6, bilemedin 8 köfte için 40-50 lira vermek için sıraya girmek matah bir halt da, öğretmenlere vereceğin, ay sonunu ancak getirtecek bir maaş mı sana dert oluyor?

Hele hele şu kıytırık yüksek lisansları, doktoraları bitirip kendi kazandıkları paraları öğretmen maaşlarıyla kıyaslayanlar benim favorim.

Pardon canım sen ne yüksek lisansı yapmıştın, ne tezi yazmıştın? Ben sana hatırlatayım "işçilerin SSK kesintikerindeki artışların salatalık fiyatlarındaki değişimlere etkisi" diye filan bir şey mi yazdın? Teşekkür ederiz emeklerin için de, bunun şimdi kime ne kadar faydası dokundu? Her gün en az 30-40 bireyin yaşamına birebir dokunan, onları hepimizin daha uygar, birbiriyle daha uyumlu insanlar olarak hayata katılmaları için emek harcayan öğretmenlerden daha hayırlı bir iş mi yaptın da ondan fazla maaş bekliyorsun?

Titre ve kendine gel, densizliğin lüzumu yok.
17.09.2017 dombili
2 1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın