Robinho

25 Ocak 1984 doğumlu Brezilyalı futbolcu. Forvet mevkiinde oynamaktadır. Tam adı Robson de Souza'dır. Kısaca Robinho diye anılır.

Brezilya milli takımı formasıyla 1 Güney Amerika Kupası, 2 FIFA Konfederasyon Kupası kazandı, 2006 ve 2010 Dünya Kupası Finalleri'ne katıldı.

İlk profesyonel sözleşmesini 2002 yılında Brezilya'nın Santos ekibiyle imzaladı. Burada, aralarında Copa Libertadores finali oynamak da bulunan pek çok başarının parçası oldu. Başarılarıyla Avrupalı kulüplerin dikkatini çekti. 2004 yılında pek çok teklif gelse ama kulübü Santos bunları reddettiği için transferi gerçekleşmedi.

2005 Robinho için zor bir yıl oldu. Annesi Marina da Silva Souza, silahlı adamlar tarafından kaçırıldı. Her ne kadar annesi, fidye karşılığında yaralanmadan serbest bırakılmış olsa da, annesinin 6 hafta boyunca tutsak edilmesi, Robinho'yu etkiledi ve diğer sezonlara kıyasla gol açısından kısır bir sezon geçirdi.

2006-2007 sezonunda Real Madrid forması giyen Robinho'nun Avrupa macerası başladı. Burada oldukça başarılı olan Robinho, sözleşmesinin uzatılmasındaki gecikmelerden sonra, Real Madrid kulüp başkanının kendisini Cristiano Ronaldo ile takas amaçlı kullanma niyetini farkedince, ilerleyen haftalarda gelen sözleşme yenileme talebini kabul etmedi.

2008 yılına Manchester City forması altında, Premier League vitrininde başladı. Manchester City'de başarılı bir sezon geçirerek dikkatleri üzerine çekti. Buradaki ikinci sezonunda ağır bir sakatlık yaşadı. Bunun üzerine 2010 yılında Santos'a döndü. Ayni yıl, kendisiyle ilgilenen Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı, kariyrine İspanya ya da İtalya'da devam etmeyi tercih edeceğini belirterek reddetti.

2010-2014 arasında Milan'da forma giydi. Uzun yıllar sonra Milan'ın Seri A'yı ikinci bitirmesinde pay sahibi oldu. 2014'te Santos'a yine kiralık olarak, ikinci kez döndü. 2015'te hemşerisi Scolari tarafından yönetilen Guangzhou Evergrande Taobao takımı ile 6 aylık bir sözleşme imzaladı ve Çin Süper Ligi'ne giriş yaptı.6 aylık süre sonunda Atletico Mineiro takımıyla Brezilaya'ya döndü.

23 Ocak 2018'de Süper Lig ekiplerinden Sivasspor kadrosuna katıldı.

2009 yılında evlendiği Vivian Guglielminetti'den 2 oğlu vardır. Ocak 2013'te 22 yaşındaki bir Arnavut kadına seri tecavüz edilmesinde yer aldığı gerekçesi ile 2017 yılında bir İtalyan mahkemesi tarafından 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı. İnfaz edilmesi temyiz süreci tamamlanana kadar ertelenen ceza kararı verildiğinde Robinho Brezilya'daydı ve Brezilya kanunları, başka ülkede cezaya çarptırılan Brezilya vatandaşlarının o ülkeye iadesine izin vermiyor.
23.01.2018 Geni
1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın