Samsung telefonlarda Upday bildirimleri nasıl kaldırılır?

Geçenlerde bir Samsung A5 2017 telefon aldım. Önceki LG telefonumda da benzer bir şey vardı: Hayatımıza nerelerinden burunlarını sokacaklarını karıştırdıklarından, ekranlardan birisine işte LG'nin kafasına göre hazırladığı içeriği koymuşlardı, onu kaldırmıştım. Samsung da Upday diye bir ekstra sayfa koymuş uygulama kısayollarının olduğu ana sayfalara.

Neyse çok gıcık kaptığım için onu hemen kapattım tabi, telefonumda ıvır zıvır saçma sapan şeyler istemiyorum.

Birkaç saat geçti, çılılıng bildirim sesleri filan, Upday uygulamasından bildirimler, bilmem hangi ülkede bilmem hangi bakan bilmemne ne demiş. Bana ne birader, bildirimi sildim, başladım Upday uygulamasını aramaya, bildirimlere kapatmak için. Yok arkadaş. Böyle bir uygulama yok.

Bayağı delirdim, hem de çok acaip. Facebook, Google filan da yırtık dondan fırlar gibi hababam saçma sapan bildirimler, mesajlar gönderdiği için son zamanlarda bayağı gıcık kapıyorum bu büyük şirketlerin yaptıklarına. Oraya bak yok, buraya bak yok, kafayı yiyeceğim.

Neyse en son internette dön dolaş, nasıl yapılacağını buldum.

Meğerse bu Upday denen zıkkımı, sistem uygulaması diye yüklemişler (silemeyelim diye). O yüzden bildirimlerini iptal etmek için şöyle yapmanız gerekiyor:

Ayarlar ▶ Bildirimler ▶ Gelişmiş (burada sağ üstten "sistem uygulamalarını göster" seçeneği seçeceksiniz.

Bunları yaptıktan sonra Upday çıkıyor ve siz de bildirimleri iptal edebiliyorsunuz.

Herkese saçma sapan bildirimlerden uzak, esen günler diliyorum.
22.10.2017 dombili
1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın