Size mi zor geldi, yoksa arkanıza mı?

Türkçe'de en sevdiğim kalıplardan birisidir. Çok anlamlı olması dışında bu tarz kişilere anlatmak istediğimi daha iyi anlatabilmemin başka yolu yok bence.

Öyle durumlar ile karşılaşıyoruz ki günlük hayatta, bazen çok özlü sözler kullanmak sinir sağlığımıza hatrı sayılır derecede yararlı olabiliyor. Nedir bu özlü sözler;

- Tabii efendim buyrun geçin, annenize gidiyorsunuz herhalde.
- Adam ne yapsın, beyni yok fikri var.
- E o g*tle zor tabii.
- Tabakhaneye b*k yetiştiriyor sanırım.
Ve bir çok.

Günlük hayatta saygısız ve terbiyesiz insanların hepsiyle tek tek uğraşamayız. Lakin bu yöntem çok iyi. Adam trafikte beni rahatsız mı etti. Çekiyorum sağa, yakıyorum dörtlüleri, çıkarıyorum elimi camdan geç geç diye sallıyorum, arkasındanda anasına gidiyor sanırım diyerek kendimi rahatlatıyorum. Oh bak o mutlu ben mutlu.

Bir de poposuna zor gelen insan tipi var. Abi bugün şu işi bitirelim mi? Cevap: ya bugün filanca bir şey var. Lan olum hafta 7 gün. Ay matematiksel olarak 30 gün sayılır. Yıl ise 365 gün. Seni ne zaman boş bulacaz da yapmamız gereken işi bitiricez. Sensiz olmuyor, olsa tenezzül etmicem zaten. E o g*tle zor tabii. Git eve paramparça izle sen, olmayan beynin iyice sararsın, solsun.
12.09.2017 Jax
1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın