Spor yapma stresi

Plaza ahalisiyle tanışıklığım arttıkça, insanların sanki kendi üzerlerinde zaten dünyanın stresi yokmuş gibi, kendi kendilerine ne tür stresler icat edebileceklerinin güzel örneklerini görüyorum.

Bu ara bu "spor yapma stresi" beni çok tav etmeye başladı.

Yok çok sağlıklı olacağım diye sabahın köründe kalkıp "cime" gidip pestili çıkmış işe gelen delisi mi dersin, yok iş yerinde tuvalette üzerini değiştirip "cime" gitmek için strese gireni mi dersin. Ya kardeşim bir rahat durun. Gerçekten hayatında daha hareketli yapabileceğin şeyleri bitirdin de "cimi" mi eksik kalıyor? Yoksa 21. yüzyıl şehirlilerinde bir şeyi belli bir yerde yapıp bir de üzerine para vermedikçe huzur bulamamak gibi bir saplantı mı oluştu?

Hepimizin anneannesi, dedesi, şusu busu var, Allah hepsine sağlık versin, boy boy yaşayanları var, 90 yaş göreni, 80 yaş göreni, var da var. "Cime" mi gitmiş abi bu insancıklar? Haftasonu arabayla AVM'ye gideceğine mahalle parkına yürüyüp açık havada 2 çay içmiş, alışverişini araba bagajına tıkıştırmak yerine birkaç günde bir yapmış, mahallesinde yürüyerek işlerini halletmiş insanlar.

Rahat olun birader, günlük yaşamınıza daha çok hareket katın yeter. Ha zengin erkek, zengin kadın tavlamak için vücut kasıyorsanız ona bir şey diyemem, o zaman stresiniz bol olsun.
01.11.2017 dombili
1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın