Tarihi Kırkpınar Güreşleri 656 yaşında



656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ nin başpehlivanı belli oldu.
Yine bir Antalyalı olan rakibi Orhan Okulu'yu yenmeyi başaran Antalya Elmalılı İsmail Balaban başpehlivan oldu. Böylece 4 yıl önce kazandığı altın kemere tekrar ulaştı.

Yarım saatlik ilk bölümde birbirlerine üstünlük sağlayamayan pehlivanlar, 10 dk lık puanlama bölümünde de kozlarını paylaşamayınca er meydanında altın puan bölümüne geçildi. 60dk kadar süren kıyasıya mücadele den 1 puan çıkarmayı başaran İsmail Balaban altın kemere uzandı.

Şampiyon Güreşçi sırasıyla Hakkı Aygün, Osman Özgün ve geçen senenin başpehlivanı Recep Kara'yı yenerek çeyrek finale çıkmıştı. Sonrasında Salih Erinç'i de geçerek yarı finale çıkan Balaban, Hamza Köseoğlu'nu elemeyi başarmış ve finalist olmuştu. Finaldeki rakibi Orhan Okulu' yu yenen İsmail Balaban 2017 Tarihi Kırkpınar Güreşlerinde Başpehlivan Ünvanına sahip oldu.

Kırkpınar Ağası seçildi . Rekorla sonuçlanan ihaleyi Ahmet Çetin 1 milyon 522 Bin lira ile kazandı.

17.07.2017 Bourbonur
1
Müsabakayı seyrettim. Öncelikle düzeltmek istediğim puanlama süresi 10 dakika değil 5 dakikadır.
Karşılaşmaya gelirsek İsmail Balaban ve Orkan Okulu ilk 15-20 dakika sert el enselerle ortamı biraz gerdiler. Bu süreçte rakibinin gözüne baş parmağını sokan İsmail Balaban sarı kart gördü. Gerginlik devam edince hakemler olaya müdahale etti ve kısa bir görüşmenin ardından gerçek güreş başladı. İsmail Balaban daha atak bir oyun sergilese de Orhan Okulu'nun gücü karşısında geri çekilmekten kendini alamadı. Bu süreçte Orhan Okulu'nun aldığı iki ihtarda kendisini zora soktu. Atak oyununu sürdüren İsmail Balaban bir pozisyonda rakibini bastırdı ve puanı alarak 2. kez başpehlivanlık finalini kazandı.
17.07.2017 Ozgur
1
Düzeltme için teşekkürler Ozgur.
17.07.2017 Bourbonur
1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın