Teog neden kaldırılıyor?

Belki politikacılar tek başlarına düşündüklerinde iyi niyetle davranıyorlar. Belki Teog'un kaldırılmasını isteyen bir politikacı çok iyi niyetle, çocukların üzerindeki stresi azaltmak istiyor.

Peki küresel boyutta işin aslı nedir? Politikacılara etki eden uluslararası güçler neyin peşinde? Görünen o ki gerçek yanıt pek iç açıcı değil.

Yıllardan bu yana, yalnızca ülkemizde değil, tüm dünyada, eğitime yatırım yapmış olmanın fark yaratmasını engelleyici politikalar güdülüyor. İşleri eğitilmeden de yapmanın matah bir şey olduğu duygusu aşılanmaya çalışılıyor.

Örneğin 5 yabancı dil bilen bir aday hakkında konuşan vasıfsız bir kişi, "Çok mu önemli? Gitmiş zamanını boşu boşuna dil öğrenmeye harcamış. Ben üç kuruş para verip tercüman aracılığıyla o işi zaten çözüyorum" diyebiliyor. 5 yabancı dili biliyor olmanın beyin gücünde yarattığı artıştan habersiz.

Ya da bir diğeri eleman ilanı vermiş. "Fabrikada çalışmak üzere, üniversitelerin endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun ya da lise mezunu elaman alınacaktır." Fark yok bu adama göre. Eleman yazmayı bilmiyor, elaman yazıyor ama olsun. Çok da önemli değil.

Emperyalizm, eğitime yatırım yapanla, eğitime yatırım yapmayanı mümkün olduğunca eşitleyerek, eğitime yatırım yapanı keriz durumuna düşürmek istiyor.

Sadece ülkemizde değil, tüm dünyada.

Bunu yapmak için de başta Teog olmak üzere, farkı ortaya çıkarabilecek her türlü uygulamayı ortadan kaldırmaya çalışıyor. Yeter ki fark anlaşılmasın.

Elbetteki bunları kanıtlamak zor. Ama hissedilen bu.

Hayırlı olsun.
18.09.2017 Geni
1
Tahtaya yazı yazmayı beceremeyenlerin, eğitim sistemi yaratmaya çalışması manidar bence.

Emperyalist sistem maalesef eğitimliden önce sermaye sahibine şans tanıyor. Çünkü formülün etken maddesi sermaye. Bu durumda da eğitimsiz görgüsüz insanların canlı yayında cebindeki parayı çıkartıp saymasını izliyoruz maalesef. Adama sorsan fotosentezin formülünü şu kağıda yaz desen yazamaz.

Mevcut iktidarın eğitime değil eğitimsize yatırım yaptığı aşikar. Çünkü kendi ağızlarıyla söyledikleri gibi Eğitim düzeyi arttıkça oy oranları da düşüyor. O halde eğitimli bir nesil işlerine gelmez. Ancak eğitimsiz kişilerle de bir ilerleme kaydedilemiyor.

Mezun olduktan beri eğitim sisteminden uzağım. Bizim zamanımızda da bol bol değiştirip bizi maymun ediyorlardı. Bir şekilde nasıl olduysa maymun yerine mezun olduk.

Allah öğrencilere sabır versin.
18.09.2017 rizasirman
1
TEOG sınavlarında sapır sapır dökülen imam hatipler için farklı yollar açılacak ki daha iyi daha kolay torpil ve rüşvet kapıları açılsın. Bu kadar net.
18.09.2017 Bourbonur
o değil de o kadar masum bir şekilde "kalksın bu lanet teog" diyor ki bi an kendimden şüphe edeceğim bu sistemi ben mi getirdim acaba diye. MEBakanlarının eldeki ve evdeki bakanlardan seçilmesi zaten olaya ne kadar ciddiyetsiz bakıldığının gostergesi. Adam bir o bakanı bi bu bakanı, derme çatma bir sistem getiriyor birisi bilip bilmeden, sonra gidiyor, gelen başka bir sistem getiriyor, ülkenin geleceği fırıldak gibi dönüyor. teog gelmiş, gitmiş bir önemi yok aslında; teog aslında iyi mi kötü mü tartışılması da abesle iştigal. "biz gelecek nesilleri en çağdaş şekilde nasıl yetiştirilebiliriz" niyetiyle yola çıkılmadığından getir herkesin imrendiği Finlandiya eğitim sistemini, iki yılda gtüme benzer ülkemizde. çünkü reyiz yarın "Finlandiya soğuk memleket, biz kavruk Anadolu evlatlarıyız" dedi mi hoop herkes Finlandiya düşmanı. eminim bizim zamanımızın kredili eğitim sistemi de, teog da bilmem ne de layıkıyla istikrarlı bir şekilde uygulansa altyapını bu sisteme göre yapılandırsan sonunda olumlu sonuç verir en azından mevcut saçmalıktan iyi olur ama sen yapboza döndürüyorsun. herifçioğlu 40 yıldır aynı sistemle eğitim veriyor, sen hiçbir öğrenciyi okula başladığı sistemle mezun edemiyorsun. Sonra organik hoşafı beğenmiyorsun
18.09.2017 hosaf
1
Şairin dediği gibi, Teog kalktı, Nebog olacağı belli değil...
20.09.2017 Geni
Şimdi NTV'de altyazı geçti; bakan bey Teog'un yerine getirilecek sistemin 1 aya kadar belli olacağını söylemiş. Bir an gerçekliğinden şüphe ettim, güleyim mi üzüleyim mi bilemedim..insanoglu yeni sevgili bulmadan bir öncekinden olmayalım diye bile hesap yaparken, koskoca bir ülke nasıl eğitim sistemini rölantiye alır be kardeşim, okul çağında çoluğu çocuğu olan vatandaş, nasıl bir sürprizle karşılaşacağını mi düşünüp duracak. Çocuklara yazın ders çalışmayın diyorsunuz da siz bari biraz çalışsaydıniz da getireceğiniz mukemmel sistemi okul başlamadan açıklasaydiniz.
20.09.2017 hosaf
1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın