Vinil, laminant ve seramik zemin karşılaştırması

Her alanda olduğu gibi inşaat alanında da teknoloji gelişmekte ve her geçen gün daha gelişmiş ve kullanımın ihtiyaçlarına özel karşılık verebilen çözümler olarak karşımıza çıkıyor.

Ben 3 tip zemin malzemesinin karşılaştırılması üzerine kısa bir analiz paylaşmak istiyorum.

Vinil zemin
Seramik zemin
Laminant zemin

Vinil zemin, kayma problemi yaşanmaması gereken yerlerde avantajlıdır. Özellikle lokanta mutfakları vb. yerlerde çok tercih edilirler. Ayrıca fazla gürültü çıkmaması istenen ortamlarda faydalıdırlar. Örneğin kafelerde sandalye hareketi çok olduğu için sandalye ayakları yere sürterek çok gürültü yaratabilir. Suya dayanıklıdırlar. Dezavantajları kolay yırtılmaları ve çabuk eskimeleridir.

Laminant parkeler, yüksek sıcaklıkta fırınlanmış ahşap temelli malzemelerdir. Döşeme kolaylığı, dayanıklılık, ısı izolasyonundaki faydaları önemli avantajlarıdır. Pahallı olmaları, uygun kapron seçilmezse yaşanacak verimlilik azalması, yüzeylerinin kaygan olması, kolay çizilmesi, suya dayanıklı olmayışları zayıf yanlarıdır. Her ne kadar son dönemde suya dayanıklı olduğu iddia edilen laminant parkeler üretildiyse de, dayanıklılık laminant kaplama ile sınırlıdır. Kaplama çizilirse, parke sudan zarar görecektir. Ofis ortamlarında, kaymaz çorap giydirilmek kaydıyla çocuk odalarında, evlerde, sandalye ayaklarına plastik takmak kaydıyla kafelerde tercih edilebilir.

Seramik ise bu 3 malzeme içinde en uzun ömürlü ve dayanıklı malzemedir. Döşeme güçlüğü, döşemenin zaman alması ve tozlu bir işçilik gerektirmesi, döşeme işçiliğinin pahallı olması, mekanın tipsiz köşelerinde oraya uygun kesmenin güçlüğü olumsuz yönleridir. Temizleme kolaylığı, hijyen koruma kolaylığı, dayanıklılık gibi avantajları sebebiyle, dış ortamlarda, banka, süpermarket gibi yoğun yaya geçişinin olduğu yerlerde tercih edilmesi uygun olacaktır.
29.07.2017 Geni
1
https://billa.com.tr/istanbul-parke-ustasi/ olarak son derece kusursuz bir hizmet vermekteyiz. Sizede öneriirm
10.11.2020 vbdestabe
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın