310.000 Pound değerindeki Bentley'i gömen adam

Adam Brezilyalı. Arkadaşları kısaca Thane Chiquinho Scarpa diyorlar ona. Çok zengin.

Bir gün kalkıyor, "ben Mısır firavunlarına özendim" diyor. "Bu kadar parayı mezara götüreceğim. İşe, 310.000 Pound değerindeki Bentley marka arabamı gömmekle başlayacağım. Herkes davetli." diyor. Toplumdan çok sert ve ters tepkiler alıyor. Niyetinin ciddi olduğunu göstermek için Bentley için mezar kazdırıyor, mezarın fotoğraflarını yayınlıyor. İnsanlar daha da kızıyorlar. "Bu israftan utanmıyor musun? Git o arabayı bir hayır kurumuna bağışla." filan diyorlar. Adam kararlı.

Büyük gün geliyor. Medya mensupları, kalabalık bir halk kitlesi adamın malikanesinde. Bentley'in cenaze töreni başlıyor. Tam araç mezara girecekken kahramanımız töreni durduruyor.

"Bir dakika" diyor "bugün bir israf yapacağımız için büyük tepkiler aldık. Bu arabayı gömmeyelim diye kıyamet koptu. Halbuki biz israfın en büyüğünü organlarımızı gömerek yapıyoruz. Organ nakli ile hayata tutunabilecek bir sürü insan beklerken, biz organlarımızı bağışlamadığımız için öldüğümüzde sağlıklı organlarımız da gömülüyor. Ben bugün organlarımı bağışlıyorum ve hepinizi de organ bağışlamaya davet ediyorum".

Sonuç;
Brezilya'da organ bağışında büyük artış oluyor.

Teşekkürler Thane Chiquinho Scarpa.
22.08.2017 Geni
1
Kısaca Thane Chiquinto Scarpa.
22.08.2017 Ozgur
1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın