Abdulkadir Yüksel

3 Temmuz 1962'de Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde dünyaya gelen Türk siyasetçi.

Siyasetle iç içe bir aileden gelen Abdulkadir Yüksel'in babası Müslüm Yüksel Demokrat Parti ve Adalet Partisi'nde siyaset yapmıştır. Müslüm Yüksel bir dönem Suruç ilçesi, bir dönem de Birecik ilçesi belediye başkanlığı yapmıştır.

Abdulkadir Yüksel'in dedesi Galip Beyzade Müslüm Bey, istiklal madalyası sahibidir.

İlk, orta ve lise eğitimini Birecik'te tamamlayan Abdulkadir Yüksel, Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunudur. 1994 yerel seçimlerinde Doğru Yol Partisi adayı olarak %52 oyla Birecik belediye başkanı seçilmiştir. 1999'da belediye başkanlığı görevinden ayrılan Yüksel, bu tarihten 2004'e kadar DYP Birecik ilçe başkanlığı görevini yürütmüştür. 2004 yerel seçimlerinde halktan gelen yoğun talep üzerine yeniden aday olmuş ve DYP adayı olarak %45 oy oranıyla bir kez daha Birecik belediye başkanı seçilmiştir. Bu oy oranı, o seçimlerde DYP'nin aldığı en yüksek oy oranıdır. Görev süresi boyunca ayrımcılık yapmadan, tüm yurttaşlara eşit belediyecilik yapma gayretinde olmuştur.

12 Eylül 2010 referandumunda o tarihte üyesi olduğu Demokrat Parti'nin politikasına aykırı şekilde evet oyu vereceğini ilan etmiş, DP'den istifa etmiş ve Akparti'ye geçmiştir.

Evli ve 3 çocuk babası olan Abdulkadir Yüksel, Kasım 2015 seçimlerinde Akparti Gaziantep Milletvekili olarak meclise girmiştir.

Deneyimli siyasetçi, 25 Eylül 2017'de, henüz 55 yaşında iken geçirdiği kalp krizi sonucu Güven Hastanesi'ne kaldırılmış ancak tüm çabalara karşın kurtarılamayarak hayata veda etmiştir.
25.09.2017 Geni
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın