Ana sayfa forum/sözlük yazım ilkeleri

Ana Sayfa'da yazarken izlenecek ilkeler bu başlık altında yayınlanacaktır. Ana Sayfa'nın topluma daha vereceği faydası en üst düzeye çıkarmak için üyelerin bu ilkeleri dikkate alması umulmaktadır. Editörün nasıl kullanılacağı ile ilgili olarak ana sayfa forum/sözlük editör kullanım kılavuzu sayfasını inceleyiniz.

  1. Ana Sayfa'da başka sitede daha önce yayınlanmış içeriklerin yayınlanmasına izin verilmemektedir. Yayınlanan yazılar özgün olmalıdır.
  2. Ana Sayfa'da telif hakkı ihlaline izin verilmemektedir. Ana Sayfa'da yayınlanan yazılar, yayıncı üyenin kendisi tarafından üretilmiş olmalıdır. Başkasından alıntılama kabul edilmemektedir.
  3. Yayınlanan yazılarda birinci tekil, birinci çoğul kişi, ikinci tekil kişi ve ikinci çoğul kişi öznesiyle yazı yapmaktan kaçınılmalıdır.
    Yanlış: Falan filan ile ilgili hizmet vermekteyiz.
    Yanlış: Falan filan ile ilgili hizmet vermektesin.
    Doğru: Falan filan ile ilgili hizmet vermektedir.
  4. Reklam amaçlı kaleme alınan yazıların yayınlamasına izin verilmemektedir. Öznel (subjektif) fikirler yayınlanabilir ancak reklam amaçlı yazılar yayınlanamaz.
  5. Konu başlıklarının anlamlı ifadelerden oluşması ve yayınlanan yazıyı kastetmesi gerekmektedir. Yanıltıcı başlıklar, yayınlanan yazı ile ilişkisiz başlık kullanımı, anahtar sözcük dizisi şeklinde başlıklar kabul edilmemektedir. Konu başlıklarının url olmasına izin verilmemektedir. Aynı şekilde yazının da başlıkla ilişkili olması gerekmektedir. Eğer konunun bir kısmı ilgisiz ise, konu başlığı ve konu akışıyla ilişkisi olmayan yazı parçaları silinebilir.
  6. Tamamı büyük harflerden oluşan yazılar ve konu başlıkları yayınlanamaz.
  7. Yayınlanan yazıların dil bilgisi ve yazım kurallarına uygun olması gerekmektedir.
  8. Yayınlanan yazılar, özellikle yeni konu açıldığında yayınlanan yazıların, konunun anlaşılması için yeterli bir kapsama ve niteliğe sahip olması gerekmektedir.

13.02.2019 Mahmut Hoca
1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın