Android telefonlar için bağlı olunan Wi-Fi ağı adını gösteren widget

Evimde iki tane wi-fi ağı var, birini daha çok misafirlere ayrı parola vermek için kullanıyorum, aslında ikisi de aynı bağlantıdan çıkıyor ama birisi yükseltici üzerinden yayın yapıyor, evin farklı yerlerinde faklı ağlar kullanıyorum.

Zaman zaman mübarek telefon ben farkında olmadan uzak olana bağlanıyor ama her zaman kaç çubuk bağlantı olduğundan bunu tespit etmek mümkün olmuyor.

Android telefonlarda, operatörün de adının olduğu, wi-fi ağının kaç çubuk çektiği gösterilen yerde, bağlı olunan wi-fi ağının adı gösterilebilir mi diye aradım ama bir şey bulamadım. Sanırım telefona root yetkisiyle bağlanıp bir şeyler yapmak gerekiyormuş.

Biraz daha araştırınca "WiFi Widget" diye bir widget buldum (Türkçe'de bir adı var mı bilemiyorum bu widget şeyinin). Sharp Telecommunications of Europe tarafından yazılmış. Benim LG G3 telefonumda 2x1 kare kaplayan bir widget olarak görünüyor (uygulama değil). Size o anda hangi Wi-Fi ağına bağlı olduğunuzu adıyla gösteriyor, yani işimi tam olarak gören bir uygulama.
30.08.2017 dombili
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın