Araç kullanırken diğer canlılara saygılı olmak

Günümüzde hemen hemen herkesin araçlar ile ilgili bir bağlantısı var. Kimisi alıyor, kimisi kiralıyor, kimisi şirket arabası kullanıyor vesaire vesaire. Bu gayet normal. Fakat kimler kendilerinden başka kişileri düşünüyor ya da bir adım daha ileri gidelim, kimler diğer canlılara saygı duyuyor?

Ben odaklı yaşam biçimi yanlıştır arkadaşlar. Bencilce sürdürülen bir yaşam, haksızlıklarla dolu, sahte yakınlar ve çevre ile kuşatılmış, yalanlar platformu üzerine kurulmuştur. Hangi canlıya uygulanırsa uygulansın, bir yaşam formu olduğuna utanmalı yapan her kim ise.

Neyse, neden açtım bu konuyu. Bugün araba ile bir yolculuk yaptım, tam 3 ölü köpek ve 1 adet halen can çekişmekte olan kanlar içerisinde bir kedi gördüm. Hepsine araba ile çarpılmıştı. Olum bunu nasıl yaparsınız, nasıl kıyarsınız bu konuşmayı bile beceremediğinden hakkını savunamayan hayvanlara. İçler acısı bir durum. Sorun ise bir kaç kaynaktan geliyor.

1. Yapan zengin kökenli. Arabası ile f1 pistinde imiş gibi davranmayı kendine verilmiş bir hak olarak görüyor. Parası ile her sorunun altından kalkabileceğine neredeyse emin. Fakat ne yazık ki ahlak, etik davranış, iyi karakter gibi ve daha nice güzel özelliklerden hiç kalmamış, boşuna oksijen tüketiyor olmayan beyni için.

2. Yapan o kadar cahil ki tehlikeli bir hareket yaptığında farkına bile varamıyor. Buda onu doğrudan potansiyel bir tehlike haline getiriyor.

3. Piskopat. Kendinde değil. Acilen tedavi edilmeli.

İnsanlardan başka özel amaçları ve zevkleri uğruna başka canlılara eziyet eden hiç bir canlı yok dünyada.
Ne yazık ki en kötüsü bizim ırkımız arkadaşlar.

Ne yazık ki..
01.09.2017 Jax
1 1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın