Asus RT-N12 Geniş Bant Router / Menzil Arttırıcı deneyimim

Bizim evin mutfağının duvarı ya çok kalın, ya da içerisinden çok su borusu vs. mi geçiyordur nedir, bir tarafından öteki tarafına wi-fi sinyali ya çok zayıf geçiyor, ya da hiç geçmiyor. Ne yazık ki ev de biraz vagon misali, uzun ince. Daireye fiber optik kablosu da hava boşluğundan giriyor ve evin önceki sahipleri tarafından döşenmiş, ben de hiç uğraşıp da değiştirmeyi düşünmedim. Düşündüm taşındım, dedim ki ben bir Asus RT-N12 alayım, menzil arttırıcı olarak kullanayım. Sözde kullanıcı yorumları da fena değildi, haydi bakalım dedim.

Ya arkadaş sonunda kullandım kullanmasına da, kurulumu çok karışık. İki tane ethernet kablosu alıyorsun yok bir ucunu normal modeme bağlıyorsun, bir ucunu buna onu bilgisayara bağlıyorsun vs. en sonunda da girip uyduruk iki ayar yapıyorsun da çalışıyor. İnsan artık böyle garip gubalak aşırı karmaşık şeyler görmek istemiyor gerçekten.

Menzil arttırma işini böylece bir kere bağladıktan sonra ikinci bir sorunla karşılaştım. Benim telefon gidip modeme yakınken bu RT-N12'ye, ya da RT-N12'ye yakınken modeme bağlanıyor. Aradım taradım baktım bu cihaz menzil arttırırken bunu sanki farklı bir wi-fi ağıymış gibi başka bir isimle yayınlayabiliyor. Eh dedim bu güzelmiş, modeme yakınken modeme, bu cihaza yakınken bu cihaza bağlanmayı böyle garantilerim dedim. Yok arkadaş, bir türlü bu menzil arttırıcı Asus cihaza bağlanamıyorum, IP'sini de bulamıyorum, yok yok! En sonunda Asus'un bir "Asus ağ cihazları bulucusu" bir Android uygulaması varmış, onu indirdim, o bir şekilde buldu, bağlandım bu ayarı da yaptım.

Kör topal bir şekilde bunu da hallettikten sonra birkaç hafta mutlu mesut gittikten sonra menzil arttırıcı çalışmamaya başladı. Hatta o küçük, iğne deliği kadar yerden bastırıp bu cihazlar resetlenir ya, o bile olmamaya başladı. Zaten gıcık kapmıştım, bir de çalışmayı da bırakınca hepten delirdim. Belki garantiydi vs. kovalasam bir şey çıkardı da, özellikle yukarıda yazdıklarımdan ötürü uğraşmak istemedim.

Kimseye almasını önermem.
27.12.2018 dombili
2
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın