Avrupa kupalarında gelir elde eden takımlar

Futbol artık büyük bir endüstri. Savaşların bile ateşli silahlar yerine, ekonomi temelli silahlarla yaşandığı günümüzde, futbolun finansı da çok önem taşıyor.

Kulüplerin en önemli gelir kalemlerinden birisi de, Avrupa kupalarındaki katılımları ve başarıları doğrultusunda elde ettikleri gelirler. 2017 öncesindeki 5 yılda 50 Milyon Avro'dan daha fazla gelir elde eden takımların listesi açıklandı. Buna göre Juventus, 391 milyon Avro ile gelir şampiyonu oldu. Juventus'u 320 milyon Avro ile Real Madrid ve 320 milyon Avro ile Paris Saint Germen takip etti.

Listeye ülkemizden Beşiktaş ve Galatasaray girdi. Galatasaray 98 milyon ile 18 sırada, Beşiktaş ise 58 milyon Avro ile 21. sırada yer aldılar.
01.11.2017 DeepImpact
1
Salgın sebebiyle dev futbol endüstrisinin takım görünümlü dev şirketleri de zor günler geçiriyor. Gerçi onların derdi bizimkiyle kıyaslanmaz ama, yine de düşünmeden edemiyor insan. Lionel Messi yıllık örneğin 50 milyon Avro kazancının yarısını kaybederse ne kadar kötü olur değil mi? Ne diyelim, azdan az, çoktan çok gider.
12.05.2020 Geni
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın