Avrupalılar kahvaltıda ne yerler?

Açıkçası benim pek bir şey yediklerini görmüşlüğüm yoktur. Çok büyük bir kısmı uyanınca bir kahve içer, öğle yemeğine kadar da hiçbir şey yemez. Tabi ben devasa kahvaltı sofralarına alışık bir Türk olarak bunları gördüğüm zaman bana fenalık geliyor.

Almanya, Hollanda gibi biraz daha kuzeye çıkıldıkça, ekmek, tereyağı ve marmelat üçlüsüne rastlamaya başlıyoruz. Bu nispeten kafamın götüreceği bir alternatif. Fransa'da ve Avusturya'da, Belçika'da krosan yaygın. Krosanın en makbulü tereyağlı olanı, ama bizim poğaçalar gibi, onlar da şunlu bunlu yapıyorlar. Çikolatalı, kepekli, vs.

İspanyollar genelde sabaha bir kahve ile başlıyor ama saat 11 gibi bir sandviç yiyorlar (İspanyolca'da bocadillo). Bu ekmek arası genelde peynir, jambon, salam içeriyor. Domates, avokado vs. koyma huyları pek yok.

En esaslı kahvaltı gördüğüm kadarıyla İngilizlerde var, sosis, yumurta ve kara fasulyeden oluşan iddialı bir kahvaltıları var, ama bunu her gün mü yiyorlar, haftasonları ya da tatil zamanları mı, onu bilemiyorum.
21.07.2017 dombili
1
Avrupalılar'dan çok farklı bir kahvaltı kültürümüz olduğu belli. Ancak geçmişte de bu böyleydi. Osmanlı zamanında sabahleyin sakatatla yapılan çorbalar mı dersiniz çok ağır tatlara sahip çeşit çeşit yiyecekler mi ararsınız ya da garip garip adetler. (Örneğin peynirli su böreğinin içine vişne ya da kokulu çilek reçeli döküp yemek)

İngiliz mutfağında çok çeşit olmamakla bareber çok fazla et ve sakatatla yapılan yiyecek mevcuttur. Galler'in geleneksel yemeklerinden biri olan fırında pişirilmiş tavşan güveci. Bu güvecin özelliği taşvanı marine edrken kullanılan sosun içine koydukları tavşan kanıdır. Bu İngiliz mutfağında sıklıkla görebileceğiniz bir şey.
21.07.2017 tfumcdb
1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın