Açıkçası benim pek bir şey yediklerini görmüşlüğüm yoktur. Çok büyük bir kısmı uyanınca bir kahve içer, öğle yemeğine kadar da hiçbir şey yemez. Tabi ben devasa kahvaltı sofralarına alışık bir Türk olarak bunları gördüğüm zaman bana fenalık geliyor.
Almanya, Hollanda gibi biraz daha kuzeye çıkıldıkça, ekmek, tereyağı ve marmelat üçlüsüne rastlamaya başlıyoruz. Bu nispeten kafamın götüreceği bir alternatif. Fransa'da ve Avusturya'da, Belçika'da krosan yaygın. Krosanın en makbulü tereyağlı olanı, ama bizim poğaçalar gibi, onlar da şunlu bunlu yapıyorlar. Çikolatalı, kepekli, vs.
İspanyollar genelde sabaha bir kahve ile başlıyor ama saat 11 gibi bir sandviç yiyorlar (İspanyolca'da bocadillo). Bu ekmek arası genelde peynir, jambon, salam içeriyor. Domates, avokado vs. koyma huyları pek yok.
En esaslı kahvaltı gördüğüm kadarıyla İngilizlerde var, sosis, yumurta ve kara fasulyeden oluşan iddialı bir kahvaltıları var, ama bunu her gün mü yiyorlar, haftasonları ya da tatil zamanları mı, onu bilemiyorum.
Almanya, Hollanda gibi biraz daha kuzeye çıkıldıkça, ekmek, tereyağı ve marmelat üçlüsüne rastlamaya başlıyoruz. Bu nispeten kafamın götüreceği bir alternatif. Fransa'da ve Avusturya'da, Belçika'da krosan yaygın. Krosanın en makbulü tereyağlı olanı, ama bizim poğaçalar gibi, onlar da şunlu bunlu yapıyorlar. Çikolatalı, kepekli, vs.
İspanyollar genelde sabaha bir kahve ile başlıyor ama saat 11 gibi bir sandviç yiyorlar (İspanyolca'da bocadillo). Bu ekmek arası genelde peynir, jambon, salam içeriyor. Domates, avokado vs. koyma huyları pek yok.
En esaslı kahvaltı gördüğüm kadarıyla İngilizlerde var, sosis, yumurta ve kara fasulyeden oluşan iddialı bir kahvaltıları var, ama bunu her gün mü yiyorlar, haftasonları ya da tatil zamanları mı, onu bilemiyorum.
21.07.2017 dombili