Ay Dede ile sohbet

Balkona çıktığımda tam karşımdaydı, bana bakıyordu. Şehrin ışıkları arasından "patron benim" der gibi meydan okurcasına yükselmişti. Biraz sohbet ettik.
- Merhaba Geni
- Merhaba Ay Dede
- Yoksun çoktandır
- Sorma, çok sıcaktı bir kaç haftadır. 3-4 gündür biraz serinledi, kendimize geldik.
- Geçmiş olsun.
- Sağol
- Sıcak havalarda gündüz dışarı çıkamayan çobanların sürülerini gece otlatmaları için binlerce yıldır yardımcı olmaya çalışıyorum
- Biliyorum Ay Dede. Allah senden razı olsun. İyi ki varsın. Zaten o yüzden sıcak memleketlerde takvimler güneşe göre değil, sana göre.
- Farkındayım. Nasıl geçiyor bayram?
- İdare ediyoruz. Buna şükür. Virüstü, pandemiydi derken gidemedik anne babamızın elini öpmeye. İnternet denen şey çok yardımcı oldu, sanki yanlarındaymışız gibi görüntülü konuştuk. Allah bundan mahrum etmesin.
- Geçmiş olsun. Ben de bakıyorum burdan, pek bir şey anlamadım bu virüs işinden. Vergi dairesi tam kapasite mesaiye devam etti galiba.
- Aynen öyle Ay Dede. Haberleri dinlersen, "Sokağa çıkmayın, çıkarsanız maske takın, 2 doz aşı şart, 2 dozu sattıysak 3. dozu da satmamız lazım" ama vergi dairesine bakarsan hiç virüs yokmuş gibi vergileri öde. Öyle tuhaf bir ortam. Hiç bir şey anlamadık.
- Büyük geçmiş olsun.
- Sağol Ay Dede. Ben gidip uyuyayım.
- Hadi iyi geceler Geni. Ben buraları biraz daha aydınlatayım. Sonra Güneş çıkacak, bana ihtiyaç kalmaz buralarda. Ben de Büyük Okyanus'taki gemicilere yol göstermeye çalışırım biraz. Yarın uyanık olursan bu saatlerde tekrar görüşürüz.
- Görüşürüz Ay Dede. Kolay gelsin. Ne olur ne olmaz, sen yine kalabalığa girme, maskeni tak.
- Eyvallah kardeşim. Görüşürüz.
22.07.2021 Geni
2
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın