Belçika - Japonya - 2 Temmuz 2018

Avrupa'nın flaş ekibi Belçika, Asya'nın futbol yıldızı Japonya ile kozlarını paylaştı. Grup aşamasında Senegal'i beyefendilik kriterleriyle (bkz: Japonya - Senegal örneği ile beyefendilik üzerine) saf dışı bırakan Japonya, futbolu yakından takip edenlerin favorisiyken, futbolu eğlence amaçlı takip eden kitlelerin favorisi elbette Belçika'ydı.

Karşılaşma başlayınca her iki taraf için de işlerin kolay olmayacağı anlaşıldı. Gerek Japonya, gerekse Belçika, Brezilya'nın çeyrek finaldeki rakibi olmak için büyük bir mücadele ortaya koydu. İlk yarısı golsüz biten karşılaşmanın ikinci yarısında gol yağmuru vardı. Japonya, ikinci yarının hemen başında, 48. dakikada Genki Haraguchi ve 52. dakikada Takashi Inui ile 2-0 öne geçti ve Avrupalı rakibine şok yaşattı. 2-0'lık net skora karşın, Belçika kolay lokma olmadığını gösterdi. 69. dakikada Jan Vertonghen ve 74. dakikada Marouane Fellaini ile beraberliği yakaladı.

Karşılaşmanın son dakikaları, dünya kupasına yakışır kalitede ve heyecanda geçti. Uzatma dakikalarında, 90+4'te Nacer Chadli ile golü bulan Belçika gülen taraf oldu.


04.07.2018 Geni
1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın