Bilgisayarın uyku moduna geçmesini engelleme

Hepimizin başına gelmiştir. Bilgisayarımızın çok uzun sürecek bir işlemi yapması için gece yatmadan önce işlemi başlatırız, sabah bir kalkarız bilgisayar ekran koruyucu devreye girmiş, ardından bilgisayar uyumuş ve işlem tamamlanamamış. Ne kadar sinir bozucu değil mi?

Elbette ki bilgisayarda bazı ayarları değiştirerek bunu yapmak mümkün. Ama biz bu ayarları değiştirmek istemiyoruz. Hem uyku moduna geçmeyi engellemeyi geçici olarak yapmak istediğimiz için, hem de ayarları değiştirirken başka düzgün çalışan işlemleri bozabileceğimiz için.

Dert varsa, çözüm de var. Bazı fırlama bilgisayar kurtları, bizi bu dertten kurtarmışlar.

Caffeine adını verdikleri küçük bir program, arka planda çalışıyor ve 59 saniyede bir kez F15 butonuna basıyor. Klavyelerde görmediğimiz ama işletim sisteminde tanımlı olan bu tuş, bazı istisnalar hariç her hangi bir fonksiyon ile ilişkilendirilmemiş. İstisnalara örnek olarak Powerpoint (oynamakta olan videonun durdurulması şeklinde), Google Sheets, terminal erişim yazılımı Putty verilebilir. Büyük bir dosya indirmek vb. gerekliliklerde bu yazılımı güvenle kullanabiliriz.

Tek yapmamız gereken, Zhorn Software Caffeine yazılımını indirmek ve bilgisayarımıza kurmak. Caffeine'i çalıştırdığımızda System Tray'de kendine bir yer tutuyor. Burada sağ tıklayarak Caffeine'in nasıl davranmasını istiyorsak ona göre yapılandırabiliyoruz. Kullanımı son derece basit ve kolay anlaşılır.
23.05.2020 Geni
2
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın