Bir devrin efsanesi! İnternet'ten oyun indirmek..

Modem yeniden başlatmalar, part'lar, sıkıştırma programları, sanal sürücüler, crack atmalar. Mahalle'de dvd ortamına aktarılan oyunları 1,2,3,5,10 cd kaç para sorusuyla almak. Önce cd devri, sonra dvd devri daha doğrusu. Oyunları satan abi'nin dükkanında oluşan yoğun genç nüfus. O ortamda yer bulup dvd poşetlerini parmaklayarak damak tadımıza göre oyun seçmek. Ne zamanlardı ya. Bir de dvd'nin içerisinde ki crack çalışmayınca yıkılmış hayaller ile koştura koştura oyun dükkanına geri dönerek, " abi crack çalışmadı, ne yapalım? " diye çare aramak. Bir yandan bunları yaparken bir yandan da öğrenmek. İnternet'ten önce tabii bunlar yani tam olarak önce değil ama, 56 kbps modem ile isterseniz internette oyunun crack dosyasını bir aratın sonrada indirmeyi deneyin. Tabii o zamanın internetinden bahsediyorum, bulmak neredeyse imkansız. Yok yani.

Neyse gel zaman git zaman, adsl kavramının hayatımıza girmesi ile tanıştık oyunları indirebildiğimiz sitelerle. Aslında biraz da kötü oldu, oyun dvd'si satan abiler dükkanlarını kapadı gitti, asosyal bir ortam hazırlandı herkes için. Kendimiz aradık bulduk, arkadaşlarımız tavsiye etti falan derken, öğrendik hangi sitelere gireceğiz bu oyunları indirebilmek adına. Öğrendik ama nasıl indireceğiz. O zaman Rapid Share çok ünlü.
Ünlü de, oyunlar 10 part, 20 part ( part burada kullanılan bir tabir, parça anlamında kullanılıyor, bir programı, örneğin bir oyunu bilgisayar programları aracılığı ile bölüyorlar 10 parçaya, 20 parçaya falan ) haydi gel de indir. Rapid Share sitesi, her part arasında bekleme süresi bırakıyor. Hem de üst üste bindikçe artıyor. 1. part ile 2. part arası 10 dakika iken, 2 ile 3 - 40 dakika, 3 ile 4 - 2 saat derken 10. part'a 1 ay sonra gibi ulaşıyorsunuz.
Eh oldu. Hemen sistem geliştirildi çevrede. Çocuklardan kaçıramazsınız! : ) Modem resetleme çıktı. İndiriyorduk abi 1. part'ı, bittikten sonra inmesi, modemi kapa, aç. Hop beklemeden 2. part indir. İnternetin hızını da o zaman tahmin edersiniz, 10 part'ı 5 günde falan bitiriyorduk böylece. Ne başarıydı be o zaman.

Oyunları indirdiğimizde crack dosyaları vardı içlerinde. Crack demek şu, oyun orjinal değil ya, işte adamlar o bilgisayarınızda çalışsın diye gerekli dosyaları oraya koyuyorlar, onların dediği yere o dosyaları kopyalarsanız, programlar ve oyunlar çalışıyor. Kopya olarak! Orjinal sürümlerde size sunulan fırsatları kopyalarda kullanamazsınız. İşte bu crack dosyaları çalışmadı mı başlardık internette aramaya. O dönem zor bulunan bir şeydi. Bulunduğunda çalışmazsa s*çtınız. Sinirler falan gerilir. Bilgisayar kasası ile kavgalar başlar.

Güzel zamanalardı, güzel zamanlar..

03.10.2017 Jax
1 1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın