Bozukluk verdiğin esnafın bozuklukları beğenememesi

Beni çıldırtan ve küçük esnaftan soğutan olaylardan bir tanesidir.

Arkadaş bakkalına gireriz, birkaç küçük şey alırız, 50-100 lira veririz, gevrek gevrek "bozuk yok muydu aağbiğ" dersin, olmayınca gider komşu komşu dolaşır parayı bozdurup üstünü vermeye çalışırsın. Ben de bu yüzden sağda solda para harcadıkça cebimde biriken bozuklukları bir kutuda biriktirir, bakkala / küçük markete giderken yanıma bunları alırım.

Arkadaş her seferinde mi bu küçük esnaf benim verdiğim bozuk paraları saymaktan sıkılır? İşin ne bilader, para saymadığın zamanlarda kansere ilaç araştırması filan mı yapıyorsun? Ya da ben sana büyük kağıt para verdiğimde suratını asmayacak mıydın? Nedir yani atarın neye, kime? 7 lira 40 kuruş tutan alışveriş yaptığımda hemen oracıkta yazıcıdan sana 7 lira 40 kuruşluk tek bir banknot mu yazdıralım? Bu mudur beklentin?

Bak işte adamın birisi sana hazır bozukluklarıyla gelmiş, hem o evdeki küçük parasını kullanmış olsun, hem senin kasanda bozukluk olsun hem de malını sat. O küçük işleri yapmaktan sıkılıyorsan da insanlar süpermarket müdavimi olduklarında ağlayıp zırlama birader.
12.10.2017 dombili
2
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın