Bugaboo bebek arabaları değerlendirmesi

Türkiye için genel olarak pahalı kaçan bir bebek arabası markası olan Bugaboo üzerine çok düşündüm. Bugaboo satan mağazalara defalarca gittim ve Bugaboo kullanan kişilerle konuştum. Bütün bunlar hala aklımda tazeyken buraya yazmak isterim.

Öncelikle Hollanda markası olması nedeniyle, hem tasarım, hem dayanıklılık hem de güvenlik açılarından iyi puan alan bir marka. Arabaya dokunduğunuzda, biraz sürdüğünüzde gerçekten kalitesini hissediyorsunuz. Tekerlekleri rahat dönüyor, nispeten hafif ve amortisörleri ile rahat bir "sürüş keyfi" sunuyor (araba reklamına döndü ama gerçek bu).

Fiyatına gelince, pahalı arkadaş. Açıkçası ben temel konularda kesenin ağzını açan birisiyim (iPhone X alacağım diye bilmemkaç bin lira vermem ama çocuğumun birkaç yıl kullanabileceği bir bebek arabasına para harcarım). Daha düşük fiyatlı pekçok markayla karşılaştırdığınızda, "ya evet paraya kıyayım Bugaboo iyiymiş" diyebilirsiniz, ben de öyle düşünmüştüm. Ama "bu kadar para veriyorsam, en iyi tercih Bugaboo mu?" sorusunun yanıtı bence "Evet" değil. Ne düşündüm, nasıl düşündüm, okumaya devam.

Farklı modellerle ilgili düşüncelerimi tek tek paylaşayım.

Bugaboo Bee

Bugaboo'nun "şehir merkezi" tipi bebek arabası. İlk bakışta göze hoş gelen, minnoş bir şey. Özellikle asansörü küçük bir binada yaşıyorsanız değerlendirebileceğiniz bir model. Hem ön hem arka tekerlekleri küçük. Katlarken iki elinizi de kullanmak durumunda olmanıza dikkat etmelisiniz, işinize gelmeyebilir. "Alışveriş sepeti" niyetine kullanabileceğiniz alt sepet, küçük gelebilir. 6 aydan sonra çocuk koltukta oturabilecek kıvama geldiğinde, koltuğun önünde bir bar olmaması hoşunuza gitmeyebilir. Koltuğuyla birlikte katlanabilir olması hoş olmakla birlikte, benim bunu almaktan vazgeçmemin en önemli sebebi, katlandığında aldığı belli bir "biçim" yok. Yani katlıyorsunuz, küçülüyor haliyle ama o kadar. Katlandığında yerde öyle sanki bir saçak pırasa gibi yatıyor. Ne neresinden tutacağınız tam olarak belli, ne de tutup kaldırdığınızda katlanmış halini bir arada tutacak bir mekanizma var, öyle gevşek gevşek size bakıyor. Eğer Türk standartlarında "sosyetik" sayılabilecek bir semtte oturuyorsanız, koltuğu alçak olduğu için evcil köpekler rahatlıkla bebeğinizin suratını yalayabilirler. Ayrıca, alçak olması, çok fazla eğilmeniz gerekeceği anlamına geliyor. İttirmek için kullanacağınız sapa yükseklik ayarı yapabilmeniz çok hoş, ama koltuğun alçak olması, beliyle arası iyi olmayanların ya da ortalama ya da daha uzun boyda kişiler için sorun. Koltuğu hem öne bakar, hem de anne babaya bakar biçimde takabiliyorsunuz. Önemli bir başka özellik, ilk 6 ayda kullanılacak yatak da satın alınabildiği için, ideal durumda ikinci bir bebek arabası almanıza gerek kalmaması.

Bugaboo Cameleon

Bu biraz daha irice. Arka tekerlekleri daha büyük ve bebek gördüğüm kadarıyla Bee'den biraz daha yüksekte oturuyor. Bu modelde de bebek hem yola, hem size bakacak şekilde koltuğu ayarlayabiliyorsunuz. Bu modelin en saçma sapan tarafı, koltuk takılıyken katlayamıyor olmanız. Katlamanız için koltuğu çıkarmanız gerekiyor. Açıkçası sağda solda buna para vermiş insanlar görünce hayret ediyorum, bu kadar işkenceye neden ve nasıl katlanıyorlar. Hiç açıp kapamasan, günde bir iki kere açıp kapatacaksın bunu arkadaş, seramoni gibi her seferinde. Hiç mi hiç önermiyorum.

Bugaboo Donkey

Marka bu modeli ile arka arkaya iki çocuk patlatmayı düşünen çiftleri hedef almış. Başlangıçta bir koltuk ve yanında bir çanta ile geliyor, ama aslında çantanın takılı olduğu kısım, ikinci bir bebek koltuğunu yerleştirebileceğiniz bir slot. Anladığım kadarıyla rahat etmeyi seven ya da ikizleri olan, arası az olan bebekleri olan aileler için. Nasıl katlanıyor vs. ben bakmadım bile, durumunuza uyuyorsa bir bakın ama bence fiyatını görünce vazgeçersiniz.

Bugaboo Fox

Bu da oldukça pahalı, markanın "elit" modeli. En hafif, en güzel katlanan, aksesuarları en kolay eklenen vs. vs. modeli. Prestij ürünü olarak görüyorum o yüzden pek ilgimi çekmiyor. Bir de gittiğimde "çok talep olduğu için elimizde örnek yok" vs. çektiler, o da pek ilgimi çekmedi.

Sonuç olarak bütün bunlara baktığımda, Bugaboo markası için istenen fiyatlara bence daha iyi markalar ve modeller var. Ben şahsen Uppababy Cruz aldım, onu da başka bir yazıda değerlendireceğim.
04.05.2018 dombili
1
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın