Dış Güçler

İçeride değil dışarıda olduğu iddia edilen güç sahipleridir. Bu sözü en çok Cumhurbaşkanımız, devlet yönetiminde söz sahibi kişiler ve AKP mensuplarından duyuyorum. Lakin kimi veya neyi işaret ettiklerini anlamakta biraz zorluk çekiyorum.

Önce içerinin neresi olduğunu anlamamız lazım ki böylece dışarıyı tanımlayabilelim. Çok derine iner ve kişinin kendini baz alırsak kendi haricindeki herkes dış güç oluyor. Ancak bu sözü çokça duyduğum kişileri düşünürsek, konuyu devlet bazında ele aldıklarını ve kast ettiklerinin yabancı devletler olduğunu zannediyorum. Örneğin Amerika, İngiltere, Almanya, Fransa ve belki birazcık da Rusya.

İyi de niye böyle yuvarlak ve sisli bir ifade kullanılıyor, neden açıkça "Amerika'nın oyunlarıdır bunlar" denmiyor. Denirse "kadim dostumuz" Amerika ile aramız mı bozulur? Eğer Amerika kast ediliyorsa "Dış güçler" denildiğinde Amerika yönetimi kendilerinin kast edildiğini anlamıyor mı? Bu kadar mı mal bu Amerikalılar :)

Pek mümkün görünmeyen ancak beyin fırtınası olması adına iki tahmin daha eklemeliyim. Bunlardan ilki işaret edilenin dünya dışı canlılar yani uzaylılar olması. İkincisi, dindar bir grup bu ifadeyi kullandığı için metafizik alemdeki varlıkları olabileceğidir.

Devlet yönetimindekilerin aklına gelmeyen bir kullanımı tarzı daha olabileceğini eklemek isterim. Şöyle ki ortaya hayali bir düşman ya da düşmanlar çıkarıp, tüm başarısızlıklarımızı onların üzerine yıkabiliriz. "Sorun bizde veya yaptığımız işte değil, bizi çekemeyen hatta kıskanan dış güçlerde" diyebilriiz. Örneğin öğrenci iseniz ve karnenizde zayıf varsa, aileniz neden zayıf olduğunu sorduğunda "dış güçlerin oyunları babacım" diyebilirsiniz. Bir işi zamanında bitiremediğinizde patronunuza "dış güçler bizi kıskanıyor" diyebilirsiniz. Bence mükemmel bir hayali düşman, herkes bir tane sahip olmalı.

İyi ki varsın Dış Güçler
26.11.2018 huso
4
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın