Dolce and Gabbana ve yediği inanılmaz vergi cezası

Görünüşüne hasta olanların ve yatırımlarını giyeceğe yapanların bildiği markalardan Dolce and Gabbana, İtalyan makamlarından çok ciddi bir vergi cezası yemiş.

Bir keresinde bir uçak yolculuğunda markanın hayat hikayesini okumuştum, sanırım Dolce denen adam Sicilya'da, Gabbana adındaki Milan'da doğmuşlar. Yıllar sonra Milan merkezli, ünlü bir moda evi ve markası oluyorlar.

Ama bu para denen şey zenginler için ne kadar tatlı bir şeyse, çuvalla götürdükleri paralar yetmemiş olacak ki, gidip daha az vergi vermek için Lüksemburg'da çakma bir şirket kuruyorlar. Bütün operasyonlar Milan'dan yürütüldüğü halde vergisi Lüksemburg makamlarına ve oldukça düşük bir şekilde ödeniyor.

Tabi bir noktada İtalyan savcılar da bu çakma şirkete çakmaya (!) karar vermiş olmalılar ki, uzun bir dava sürecinden sonra Dolce ve Gabbana'ya tuzlu bir ceza ve 20 ay hapis cezası veriyorlar. Açıkçası sonunu tam takip etmedim, itiraz mı ettiler, bir şeyler oldu ama bilmiyorum.

Yazının ana fikri ne mi dersek, İtalya'da bir marka çıkarıp paraya vurursak Lüksemburg'da paravan şirket kurup başımıza iş almıyoruz :)
07.09.2017 dombili
2
daha iyi hizmet verebilmek için çerez (cookie) kullanıyoruz. detaylı bilgi için tıklayın